Actualitate

Inaugurare la Colegiul Naţional „Ion Maiorescu”

Curtea Colegiului Naţional „Ion Maiorescu” a fost plină vineri, 4 noiembrie, de elevi, cadre didactice şi invitaţi, veniţi să asiste la inaugurarea corpului de clădire C2 (cel de pe latura dinspre Piaţa Centrală). Finalizarea lucrărilor a fost posibilă prin eforturile Asociaţiei „Pro Maiorescu”, care în numai patru luni a reuşit să pună în folosinţă cele şase clase din acest corp al imobilului. Iar asta prin eforturile şi sprijinul unor sponsori şi ale autorităţilor locale şi judeţene. Directorul Colegiului Naţional Ion Maiorescu, Ion Baiarac, a fost cel care a făcut oficiile de gazdă, adresând mesajul de bun venit invitaţilor la eveniment după care, personalităţile prezente la inaugurare au vorbit despre istoricul acestei unităţi de învăţământ, despre eforturile care au fost depuse pentru finalizarea lucrărilor la corpul C2 dar şi despre ceea ce trebuie făcut pentru ca lucrările de consolidare şi modernizare a întregii clădiri să fie finalizate în cât mai scurt timp.Mulţumirile cuvenite celor care au sprijinit finalizarea lucrărilor la corpul C2 au fost adresate de către profesorul Ion Dincă, preşedinte al Asociaţiei „Pro Maiorescu”, cel care, alături de profesorul Mugur Burcescu, avea să înmâneze diplome de onoare atât sponsorilor cât şi tuturor celor care au ajutat, într-un fel sau altul, la punerea în folosinţă a imobilului.

Un mesaj aparte a fost transmis de primarul Lucian Iliescu, acesta referindu-se nu doar la momentul inaugural, ci şi la motivele care au făcut ca întreaga clădire a Colegiului să nu fie în funcţiune la această dată. „Trebuie să ne asumăm vina, noi, cei care avem puterea de decizie şi care suntem responsabili pentru finalizarea investiţiei de modernizare şi consolidare a clădirii. Nu este posibil ca acest Guvern să nu îşi respecte obligaţiile şi să lase această clădire într-o astfel de stare. Educaţia nu se poate face aşa, trebuie să primim de la Ministerul Educaţiei fondurile necesare încheierii lucrărilor la întreaga clădire. Interesele politice trebuie lăsate deoparte atunci când este vorba de educaţia copiilor, de un liceu care este cel mai prestigios din judeţ şi care a dat multe personalităţi de marcă României”, a arătat primarul Lucian Iliescu.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Beianu, i-a asigurat, în intervenţia pe care a avut-o, pe elevi şi profesori de sprijinul instituţiei pe care o reprezintă. Pe de altă parte, Dumitru Beianu a adresat elevilor de la Maiorescu îndemnul de a nu uita de comunitatea căreia îi aparţin. „Voi face tot ce depinde de mine pentru ca anul viitor, Consiliul Judeţean să prevadă în buget un sprijin important pentru lucrările de la Maiorescu şi sper că toţi colegii mei din Consiliu se vor alătura acestui demers. Nu insist asupra motivelor pentru care proiectul de modernizare nu este încheiat, au fost prezentate de dl. primar Iliescu, şi pe bună dreptate. Aş vrea, însă, să vă adresez îndemnul de a vă pregăti cât mai bine, de a urma, fiecare dintre voi, calea pe care şi-o doreşte, dar şi de a vă întoarce aici, la Giurgiu. Avem nevoie de tânăra generaţie, de oameni bine pregătiţi, atât în municipiu cât şi în judeţ”, a spus Dumitru Beianu.

După tăierea panglicii inaugurale, elevii, profesorii şi personalităţile invitate la eveniment au vizitat noul corp de clădire. Pe lângă faptul că acesta a fost modernizat complet, beneficiază de dotări şi mobilier complet noi.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!