Actualitate Comunicate Economic Politic Social

Încă o variantă de ocolire a orașului Giurgiu intră în linie dreaptă

Anuntul a fost facut de Irinel Ionel Scriosteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

Ieri, în ședința Consiliului interministerial de avizare lucrări publice de interes național, am aprobat Studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Varianta de ocolire Giurgiu”. Se pregătește documentația de atribuire contract, care are termen de finalizare decembrie 2020, pentru ca în primul trimestru al anului viitor să lansăm procedura de licitație pentru atribuirea contractului de execuție. Proiectul vizează realizarea a 12,068 km de drum, 4 poduri, 2 pasaje, 4 intersecții giratorii și 2 parcări de scurtă durată. TRASEU Se desprinde din DN5 în dreptul sensului giratoriu al proiectului “Drum de legatură DN 5 KM 60 + 500 – ȘOSEAUA DE CENTURĂ– POD PRIETENIEI KM 61+400 (7km drum nou)”.

Această variantă se desprinde cu un aliniament pe terenuri agricole (proprietate privată), urmând o curbă cu raza de 1300 m, iar în dreptul kilometrului 1+000 se va realiza un pasaj peste calea ferata, urmând ca peste DC115 și calea ferata să se realizeze un alt pasaj la KM 3+140.

După intersectia cu DC115, continuă pe terenuri agricole (proprietate privată) intersectând pe rând DN5B, DJ503, DJ504. Între DJ504 si DN5C se propune traversarea canalului Giurgiu – Răzmirești cu ajutorul unui pod, urmând să ajungă în DN5C unde se va realiza un sens giratoriu.Obiectivul, în valoare de 407,5 milioane de lei, va fi finanțat din fonduri externe nerambursabile (fonduri de coeziune – 85%) și de la bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor România. #DezvoltamGiurgiu#RelansamRomania#modernizare#dezvoltare#infrastructura#infrastructurarutiera

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!