Actualitate

Săli de operaţie ultramoderne la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu

Pacientul nostru, stăpânul nostru! Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Giurgiu are de acum patru săli de operaţie ultramoderne. Încăperile au fost complet reabilitate, iar cu sprijinul Consiliului Judeţean, au fost cumpărate mese de operaţie şi alte echipamente specifice.

Recepţia lucrărilor la blocul operator al SJU Giurgiu a avut loc joi, 19 aprilie, în prezenţa conducerii Consiliului Judeţean şi a unităţii medicale. Potrivit managerului spitalului, doctor Mihai Petre, reabilitarea celor patru săli de operaţie a fost făcută în baza unei investiţii finanţate de Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean.

„Reabilitarea a fost făcută total în ceea ce priveşte locaţia, dar au mai fost achiziţionate în plus mesele de operaţie, consolele fixe şi cele multifuncţionale mobile şi lămpile scialitice”, a spus managerului SJU Giurgiu, Mihai Petre.

Valoarea investiţiei se ridică la 800.000 de euro. Potrivit preşedintelului Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, reabilitarea sălilor de operaţii a fost inclusă într-unul dintre primele proiecte ce au vizat Spitalul Judeţean de Urgenţă. „Sunt săli de operaţie moderne, cu o parte din dotări, pentru că mai sunt multe de achiziţionat. Este o adevărată schimbare. Îmi aduc aminte cum arătau sălile la început, cu faianţă căzută de pe pereţi, o masă de operaţie foarte veche, o lampă osciloscopică precum în serialul acela american, pe tema războiului, MASH, acum, aceste dotări enumerate sunt la standarde occidentale, şi aşa ne dorim să procedăm la toate investiţiile pe care le avem în derulare sau în pregătire pentru Spitalul de Urgenţă”, a spus Beianu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!