Politic

Primarii PDL preferă să se îndrepte către PNL

În paralel cu retragerea lui Marin Anton de la conducerea PDL Giurgiu şi din cursa pentru Consiliul Judeţean, mai mulţi primari ai acestui partid s-au îndreptat către PNL. Primarul Lucian Iliescu, preşedinte al Organizaţiei liberale judeţene, a declarat că pentru formaţiunea pe care o conduce această situaţie este una avantajoasă. Edilul municipiului este de părere că Marin Anton a plecat de la conducerea PDL Giurgiu pentru că şi-a dat seama că nu mai are sprijin din partea propriei organizaţii. Preşedintele liberalilor giurgiuveni spune că este puţin probabil că PDL-ul va mai avea timp să se reorganizeze. „Cred că nu se mai poate vorbi de măsuri ale celor din PDL în ceea ce-l priveşte pe Marin Anton, ce vor face rămâne de văzut. În orice caz, nu ştiu dacă mai au timp să se organizeze. Pe de altă parte, a fost aruncat în joc şi fostul prefect (Robert Cristoi – n.n.), nici pentru acesta situaţia nu cred că este una convenabilă”.

Primarul Lucian Iliescu a mai declarat că mulţi dintre cei mai valoroşi exponenţi ai PDL şi-au exprimat intenţia de a se alătura liberalilor. „Am avut discuţii, şi spun încă o dată, faptul că se îndreaptă către noi dovedeşte că suntem o organizaţie serioasă, apreciată pentru modul în care facem muncă politică. Este prematur să dau mai multe amănunte, mai sunt câteva zile şi totul va fi foarte clar”, a arătat liderul PNL Giurgiu.

În ceea ce priveşte desemnarea candidaţilor USL la alegerile locale din 10 iunie, Lucian Iliescu a precizat că lucrurile sunt aproape încheiate. „Propunerile noastre vor fi transmise pe baza sondajelor pe care le-am efectuat şi a rezultatelor pe care le avem. PNL este cu mult întărit faţă de 2008 şi vom ţine cont de acest lucru. De aceea, la Consiliul Local al municipiului trebuie să deţinem două treimi, în rest fiecare partener din alianţă îşi va desemna candidaţii potrivit regulilor pe care le-am stabilit. În ultimii patru ani, PSD a pierdut mult, ei au în judeţ mulţi candidaţi desemnaţi, dar nu ştiu şi cu ce şanse. Trebuie să recunoaştem care este realitatea şi să luăm cele mai bune decizii, potrivit situaţiei de acum”, a mai spus primarul Lucian Iliescu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!