Actualitate Educație Social

POLIȚIȘTII GIURGIUVENI, DE VEGHE DE SF. MARIA

Tradiționalul bâlci de Sf. Maria organizat în municipiul Giurgiu adună, an de an, mii de oameni veniți de prin toate colțurile județului, dar și numeroși comercianți. Polițiștii giurgiuveni vor fi la datorie, asigurând un climat de ordine și siguranță publică.
Având în vedere manifestările ocazionate de evenimentul anual ce se desfășoară în aceste zile pe raza municipiului Giurgiu, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu a dispus suplimentarea efectivelor de polițiști din cadrul serviciilor ordine publică, investigarea fraudelor, investigații criminale și poliție rutieră, care vor acționa pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.
Peste 60 de polițiști giurgiuveni vor fi angrenați, în toată această perioadă, în misiuni pentru menținerea climatului de normalitate și preîntâmpinare a oricăror incidente de natură a afecta manifestările prilejuite de acest eveniment.
Totodată, polițiștii vor acționa pentru prevenirea faptelor antisociale, precum și pentru menținerea fluenței și siguranței traficului rutier.
În locurile aglomerate vor fi intensificate măsurile specifice de ordine publică, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor stradale, a tâlhăriilor, furturilor de/din bagaje și din buzunare, pentru prevenirea și combaterea actelor de cerșetorie și vagabondaj.
Și polițiștii rutieri vor fi prezenți, în vederea fluidizării circulației și prevenirii evenimentelor rutiere.
Vor fi avute în vedere traseele de acces către zonele aglomerate pentru prevenirea accidentelor și blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea și controlul circulației rutiere și pietonale.
În zilele aglomerate, traficul rutier va fi restricționat pe strada Ghizdarului, motiv pentru care participanții la trafic sunt sfătuiți să respecte recomandările polițiștilor.
Întrucât astfel de evenimente sunt și un bun prilej de recreere, polițiștii recomandă cetățenilor, pentru a nu deveni victimele unor infracțiuni, să nu poarte la vedere bunuri de valoare ( bijuterii, sume de bani, etc. ), care pot atrage atenția persoanelor rău intenționate, să nu își lase eventualele bagaje nesupravegheate, iar în cazul în care sunt însoțiți de copii, să le acorde o atenție deosebită, deoarece aceștia se pot rătăci cu ușurință.
Având în vedere că locurile aglomerate constituie mediul propice săvârșirii unor fapte antisociale, pentru a preîntâmpina producerea oricăror evenimente, recomandăm participanților să respecte indicațiile forțelor de ordine.
Este bine că an de an se păstrează tradiția, însă sfatul nostru este să nu ezitați să solicitați, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forțelor de ordine, fie prin contact direct, fie prin apelarea Serviciului Unic de Urgență 112.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!