Actualitate

Misiunile pompierilor în weekend

Pompierii giurgiuveni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
În ultimele zile, misiunile acestora au vizat, în principal:
⦁ stingerea a patru incendii de vegetație uscată, după cum urmează:
⦁ sâmbătă după-amiază, în localitatea Plopșoru. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Au ars vegetație uscată și stuf, pe o suprafață de aproximativ 2.000 mp;
⦁ sâmbătă seară, în localitatea Mihai Bravu. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Au ars aproximativ 500 mp de vegetație uscată și stuf;
⦁ duminică după-amiază, în localitatea Daia. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Au ars aproximativ 700 mp de vegetație uscată și gunoi menajer;
⦁ duminică după-amiază, în localitatea Comana. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Colibași cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Au ars aproximativ 400 mp de vegetație uscată și stuf.
Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost focul deschis în spații deschise.
⦁ stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei case din localitatea Hulubești
Incendiul a avut loc duminică după-amiază. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Puctului de Lucru Călugăreni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat faptul că ardea funinginea din interiorul coșului de fum, grinda și astereala din jurul acestuia și au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă.
Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de coșul de fum necurățat de funingine. Pentru a preveni astfel de evenimente, recomandăm respectarea următoarelor măsuri:
⦁ coşurile de fum trebuie curăţate, verificate și reparate atunci când se constată defecțiuni;
⦁ în podurile clădirilor, coşurile trebuie tencuite pe interior şi pe exterior, date cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere;
⦁ coşurile de fum trebuie izolate faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.
⦁ asigurarea măsurilor PSI în urma a două tamponări în lanț, produse pe A1
Evenimentele rutiere au avut loc ieri după-amiază, pe A1 București – Pitești, la km 20 și 21+500 de metri. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Aceștia au asigurat măsurile PSI și au sablat partea carosabilă astfel încât circulația să se desfășoare în condiții de siguranță.
⦁ salvarea unui câine, căzut într-o canalizare
Intervenția a avut loc duminică seară, pe strada Paltinului din municipiul Giurgiu. Câinele, de talie mare, a fost scos din canalizare și predat proprietarilor.
⦁ acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 22 de situații
⦁ informarea cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2.
Evenimentele înregistrate la nivel local vor fi atent monitorizate de Centrul Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!