Politic

Marin Anton a renunţat la candidatura pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Giurgiu

Conferinţa de presă organizată de PDL Giurgiu pentru ora 19.00 a frapat presa locală, neobişnuită cu un asemenea orar. Deşi se auzise ceva (care părea neverosimil), fiind vorba de 23 aprilie, adică de Ziua Oraşului, cei mai mulţi dintre gazetari s-au gândit că se va deschide poate vreo şampanie… cu eticheta ”Mişcarea pentru Giurgiu”.

Ei bine, nu s-a deschis nici o şampanie, pentru că la sediul PDL local nu am avut parte de nuntă, ci de înmormântare. Preşedintele filialei, Marin Anton, a anunţat nici mai mult nici mai puţin că nu mai candidează pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Giurgiu.

”Nu mă pot bate cu oamenii din interiorul partidului meu. Pot face faţă oricărui adversar politic, dar când un om ca Vasile Blaga subminează şi girează practic distrugerea unui proiect câştigător precum Mişcarea pentru Giurgiu, nu mai am ce face. Am fost ciuruit de Vasile Blaga. Nu am să vă dau acum mai multe amănunte, am slăbit 6 kg într-o săptămână de când mă  zbat cu mine. Eu, unul, nu am vorbit niciodată un coleg de rău. Încercaţi şi nu puneţi prea multe întrebări pentru că vă spun sincer, aveam de gând să vă anunţ sec că nu mai candidez şi să închei totul în două minute.”

Marin Anton a mai răspuns totuşi câtorva întrebări, fie că vroia sau nu. Am aflat astfel că îşi va da demisia din toate funcţiile politic pe care le deţine, că s-a pus deja la dispoziţia partidului, că, ”probabil va candida Blaga la Consiliul Judeţean…”, cuvântul ”probabil” rostindu-l şi când a venit vorba de Robert Cristoi ca şi candidat la primăria municipiului, că nu trece la PNL, iar Cătălin Corbea va candida la Primăria Prundu şi atât.

Dacă îşi reproşează ceva? Că a fost suficient de naiv să mizeze pe omenia şi cinstea oamenilor din jurul domniei sale, sau suficient de naiv să voteze la Congresul PDL cu Emil Boc.

Cât despre cei doi vicepreşedinţi de filială care i-au fost alături în ultimii doi ani, ca şi în ultima sa conferinţă de presă la Giurgiu, respectiv Constantin Cărăpănceanu şi Aurel Enache, primarii de la Ghimpaţi şi Comana, Marin Anton a precizat că aceştia îşi vor hotărî singuri soarta, eventual traseul politic pe care îl vor urma de acum încolo.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!