Actualitate

Încălzirea municipiului, prioritate la judeţ

Preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Beianu, a făcut recent un apel către populaţie pentru achitarea facturii pe luna decembrie, pentru a nu fi întreruptă furnizarea energiei termice din februarie. Dumitru Beianu a reamintit, în cadrul conferinţei de presă de la începutul acestei săptămâni, faptul că firma Alfa Metal a acceptat, fără să ceară plata vreunei garanţii, să furnizeze gaz natural necesar producerii energiei termice pentru această perioadă. Totuşi, până la 15 februarie trebuie achitată către aceeaşi societate suma de 25 miliarde lei vechi, sumă reprezentând contravaloarea serviciilor oferite până acum.

„Fac un apel către cetăţeni să îşi plătească facturile pentru încălzirea din luna decembrie, altfel există un risc deloc de neglijat, acela de a nu mai primi gaz natural pentru producerea agentului termic luna viitoare”, a spus Beianu.

Pe de altă parte, preşedintele CJ Giurgiu a reamintit faptul că instituţia pe care o conduce va continua şi în acest an programul de cofinanţare a lucrărilor de realizare a branşamentelor pe orizontală. „Vom mări contribuţia Consiliului Judeţean în acest caz, dorindu-mi eu foarte mult ca, într-un an, maximum doi, absolut toate locuinţele situate în blocurile din municipiu să beneficieze de agent termic, dacă giurgiuvenii nu au datorii care să le creeze probleme, deci independent de voinţa noastră”. În plus, Dumitru Beianu a anunţat că la CET, în cadrul unei investiţii private, au ajuns deja primul motor termic şi generatoarele pentru patru instalaţii ce vor lucra în cogenerare, asta însemnând că vor fi produse energia electrică şi termică în acelaşi timp. Este vorba despre o procedură modernă ce are ca obiectiv final, în timp, reducerea preţului la gigacalorie.

În acest context, legat şi de o investiţie similară a Global International, Beianu a mai declarat: „În opinia mea şi a unor specialişti, acest sezon rece a repezentat vârful în ceea ce priveşte valoarea gigacaloriei. Prin montarea motoarelor termice cu o putere totală de 17 megawaţi şi luând în calcul intenţia Global de a monta alte asemenea motoare, putem gândi logic că, în următorii ani, preţul gigacaloriei va începe să scadă”.

Pe de altă parte, preşedintele CJ Giurgiu a anunţat că instituţia pe care o conduce, împreună cu Alfa Metal şi cu societatea care a preluat CET-ul vor demararea unui program ce presupune cofinanţarea unor lucrări de refacere a instalaţiilor de apă caldă menajeră.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!