Actualitate

Butoane şi senatorul Fală, în vizorul DIICOT

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), într-un comunicat de presă eliberat astăzi, 24 iulie, anunţă că a procedat la ”…destructurarea unui grup infracţional organizat cu legături transfrontaliere, grup specializat în obţinerea unor beneficii financiare ca urmare a derulării unor operaţiuni de import sau achiziţii/livrări intracomunitare de bunuri, neînregistrarea în documentele contabile a operaţiunilor realizate şi/sau înregistrarea de operaţiuni nereale în scopul rambursării ilegale de TVA.”

În acest scop, se mai arată în comunicatul de presă, sunt în curs de efectuare 256 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Giurgiu, Argeş, Ilfov, Buzău, Gorj, Dolj, Timiş, Bihor, Constanţa şi Vâlcea. Cercetările efectuate până acum au concluzionat faptul că în perioada 2010-2012, prin crearea unui circuit evazionist complex, prejudiciul cauzat bugetului de stat depăşeşte 40 de milioane euro anual. La sediul DIICOT urmează a conduse în vederea audierii aproximativ 125 de persoane faţă de care s-a început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani.

În cuprinsul foarte consistent al comunicatului de presă sunt derulate mai multe persoane ca şi învinuiţi, pe raza judeţului Giurgiu fiind menţionaţi numiţii Grecu Octavian, zis Butoane, şi parlamentarul Măgureanu Cezar Mircea, zis şi senatorul Fală. Dacă în cazul învinuitului Măgureanu, DIICOT-ul are nevoie de aprobarea Senatului pentru a proceda la investigaţiile aferente, Grecu Octavian a fost săltat deja, astăzi, la prânz, de către procurorii Direcţiei. (Vom reveni cu amănunte)

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!