Actualitate

Percheziţii şi reţineri la Giurgiu. Octavian Grecu este la audieri, alături de doi fii ai săi

24 iulie 2012. A fost fără îndoială o zi extrem de agitată pentru administratorii mai multor firme, pentru unii comisari ai Gărzii Financiare, pentru senatorul Cezar Măgureanu şi pentru familia lui Octavian Grecu, zis Butoane. Procurorii DIICOT au deschis practic oficial un caz la care lucrează de 8 luni.

 Procurorii DIICOT, poliţiştii de frontieră şi jandarmii au desfăşurat astăzi 256 de percheziţii în 10 judeţe, printre care şi Giurgiu, şi în municipiul Bucureşti.

Vizaţi sunt administratorii unor firme ce fac parte dintr-o reţea specializată în obţinerea unor importante beneficii financiare. Aceasta, prin derularea unor operaţiuni de import, achiziţii sau livrări de bunuri şi neînregistrarea în documente a operaţiunilor respective sau înregistrarea unora nereale pentru obţinerea rambursării ilegale de TVA. Potrivit unui comunicat al DIICOT, este vorba despre tranzacţii comerciale cu zahăr, iar prejudiciul produs la bugetul de stat, între anii 2010-2012, se ridică la peste 40 de milioane de euro anual.

În plus, Potrivit DIICOT, în acest dosar, sunt inculpaţi şi Grecu Octavian, cunoscut în Giurgiu drept Butoane, dar sunt făcute cercetări şi în cazul senatorului de Giurgiu Cezar Măgureanu(PSD), suspectat că ar fi contribuit la activitatea infracţională a ginerelui şi a uneia dintre fiicele sale. Senatorul a negat astăzi, în presa centrală, orice acuzaţie care i se aduce, precizând că îşi va demonstra nevinovăţia. Pe de altă parte, procurorii DIICOT i-au reţinut astăzi pentru audieri, ducându-i la Bucureşti, pe Octavian Grecu şi doi fii ai săi, porecliţi Căpăţână şi Ciulin. Aceasta, după ce mai bine de trei ore au fost efectuate percheziţii la casele şi maşinile lor.

Aşa cum menţionam, în acest caz de evaziune fiscală sunt cercetaţi şi şase comisari ai Gărzii Financiare Giurgiu, dar şi un angajat al Direcţiei de Finanţe Giurgiu. Vom reveni cu amănunte în acest caz.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!