Sport

Nu vom mai avea echipă în Divizia B

După 18 sezoane în eşalonul fotbalistic secund, cu ultimele şapte consecutive, Giurgiu dispare de pe harta fotbalului divizionar B. Am tot amânat să vă comunicăm acest adevăr, dar acum nu mai e loc de ambiguităţi. Totul este clar. Iniţial s-a comunicat că pe 16 iulie ne vom lămuri dacă echipa va fi înscrisă în seria I a ligii secunde, ediţia 2012-2013. Mai mult, pe 15 iulie s-a organizat şi un amical în Regie (Dumnezeu ştie de ce) încheiat 8-1 în favoarea fotbaliştilor… pe care Şiman nu i-a mai plătit de 8 luni. În sfârşit, între timp, conducerea clubului giurgiuvean, aia care mai e, a anunţat că pe 30 iulie, de fapt, vom şti exact ce şi cum. Evident, mare parte dintre fotbaliştii exponenţiali ai echipei, în acest răstimp, şi-au găsit alte angajamente. Cătălin Gheorghe, căpitanul ultimilor ani, va evolua la Prahova Tomşani, Georgian Marcu şi Silviu Constantin au semnat cu CS Otopeni, Bănaru este deja la Berceni, Tigoianu (fotbalist la care Astra Ploieşti a renunţat prea facil, spunem noi) a semnat cu Săgeata Năvodari.

Şi tot aşa, jucători sub contract cu Astra Ploieşti, care au ajuns la multe dintre echipele divizionare B sau C de aiurea, sau fotbalişti străini la care pur şi simplu s-a renunţat.

Una peste alta, ştirea în sine nu are darul de a frapa. Din momenul în care am înţeles că luna octombrie va reprezenta pentru Giurgiu o premieră extraordinară, respectiv primul meci de Liga I, s-a conturat, practic, renunţarea la echipa din B. Şi asta chiar dacă Dinu Gheorghe a pretins altceva, comunicând, vezi Doamne, dorinţa patronului Niculae. Adevărul este altul. După ce Ioan Niculae a investit un milion şi jumătate de euro în renovarea şi modernizarea stadionului din Complexul ”Marin Anastasovici”, renovare care să-i permită să dispute la Giurgiu etapa a XI-a împotriva celor de la FC Vaslui (în prima săptămână din octombrie), a devenit clar că nu va mai fi loc de satelit. Varianta cu echipa a doua pregătindu-se, ba chiar jucând în Port, pe stadionul ”Gheorghe Gârlea”, ar fi fost prea costisitoare. Dar şi nerealistă ca audienţă.

Peste toate, Astra Ploieşti, din toamnă va deveni Astra Giurgiu şi vom putea urmări doar meciuri din Liga I. Că în proximitatea Hotelului Steaua Dunării va fi finalizată o altă arenă fotbalistică, cu 12 sau 15 mii de locuri în 2013, 2014 sau mai târziu, nu credem că mai importă. Important e că de la Giurgiu, încă din această toamnă, se vor putea transmite tv meciuri de fotbal din Liga I. Doar asta contează. Iar dacă vor exista microbişti autohtoni care să nostalgieze după fotbalul giurgiuvean de odinioară, pe când întregeau clasa adolescenţilor anilor ’70, asta e o altă poveste. O poveste care, cu tot respectul cuvenit foştilor adolescenţi, acum oameni cu părul alb, nu mai poate fi decât lecturată nepoţilor, înainte de culcare. Atât.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!