La zi Sport

Au „împuşcat” prima Cupă din istorie

Arsenal Malu a cucerit primul trofeu din istoria clubuluiEchipa de fotbal Arsenal Malu a cucerit sâmbătă, 14 iunie, faza judeţeană a Cupei României după ce a învins pe stadionul „Dunărea Port”, scor 2-0 (2-0 la pauză) formaţia Progresul Valea Dragului. Golurile învingătorilor au fost marcate de Andrei Stan (minutul 9) şi Claudiu Turburică (minutul 44).

Înfiinţată în anul 2012 pentru a o înlocui pe mult mai cunoscuta Olimpia, formaţia Arsenal Malu a fost rapid adoptată de localnici. După ce vara trecută a câştigat Liga Onoare şi a promovat în Liga a IV-a, echipa pregătită de Silviu Rugină a reuşit sâmbătă să câştige faza judeţeană a Cupei României.
Aproximativ 200 de spectatori au ţinut să vadă la lucru cele două formaţii. Ajunşi în premieră în finala Cupei, fotbaliştii din Valea Dragului au început greoi meciul fiind masaţi în propriul careu de „raidurile” adversarilor.
După un gol corect anulat de centralul Petrică Burcea (minutul 3), Arsenal Malu reuşeşte să deschidă scorul prin mijlocaşul de bandă Andrei Stan. Acesta a executat în forţă o lovitură liberă de la distanţă, mingea oprindu-se în plasă după ce l-a păcălit pe Ristea.Arsenal Malu a rezolvat meciul inca din prima repriza
Golul a trezit parcă Progresul din reverie. Jucătorii săi încep să ameninţe poarta apărată de George Barbu, însă „Ury” este în formă şi repară impreciziile din apărarea malurenilor.
În ultimul minut al primei reprize Arsenal Malu dă lovitura tot după o execuţie de la distanţă. De această dată marcator a fost Claudiu Turburică.
„Neputincioşi” (şi) cu om în plus
Actul secund este mult mai echilibrat până în minutul 60, atunci când un gest nesportiv al lui Marius Fodor îl determină pe arbitrul întâlnirii să-l elimine pe acesta. În urma faultului de la centrul terenului, partida a fost întreruptă câteva momente după ce oficialii de la Valea Dragului au intrat în teren.
Cu un om în plus, „albaştrii” forţează atacul, însă nu reuşesc să marcheze până la final nici măcar golul de onoare.
La final, cele două formaţii au primit diplome, cupe, tricouri şi mingi din partea reprezentanţilor AJF Giurgiu.
Fotbaliştii de la Arsenal Malu s-au bucurat alături de suporteri, petrecerea continuând la un bar din comună.
„Ne bucurăm pentru acest trofeu deoarece reprezintă rodul muncii noastre din ultimii doi ani. Sperăm să nu ne oprim aici” a declarat Dan Rotaru, managerul mălurenilor.Castigatorii au petrecut alaturi de fani
 
ARSENAL MALU – Progresul Valea Dragului 2-0 (2-0)
[9’ A. Stan,  44’ Turburică]
 
ARSENAL MALU: G. Barbu – Zidaru, Fodor (cpt.), I. Rugină, Guşă – Flutur – Turburică, A. Damian, Bechir, A. Stan – Rădăcină. Antrenor: Silviu Rugină
Au mai evoluat: Ţogoe, Vulcan
PROGRESUL VALEA DRAGULUI: Ristea (cpt.) – Buciumeanu, Pitu, Ene, Rafu – Ţone, Mototolea, Istrate, Grigore – Buricea, Răducanu. Antrenor: Petre Comăneanu
Au mai evoluat: Stanciu, Dincă
Stadion: „Dunărea Port”, Giurgiu
Spectatori: 200
Arbitri: Petrică Burcea – Oana Mârzac şi Alexandru Burcescu (toţi trei din Giurgiu)
Cinci tururi până în „şaisprezecimi”
Arsenal Malu va reprezenta judeţul Giurgiu în Cupa României (ediţia 2014-2015) alături de AFC Astra, deţinătoarea trofeului.
„Tunarii” din Malu vor debuta în competiţie luna viitoare, urmând să întâlnească o formaţie din Liga a III-a. Pentru a evolua împotriva echipelor din prima ligă, Arsenal trebuie să depăşească cinci tururi preliminare.
Ediţia trecută, faza judeţeană a Cupei a fost câştigată de FC Bolintin Malu Spart, formaţie ce a depăşit în faza inaugurală echipa secundă a Concordiei Chiajna (scor 6-3) însă a fost învinsă ulterior de Metaloglobus Bucureşti (scor 0-7).

Bogdan Vladu

foto Daniel Grecu: https://www.facebook.com/danielgrecu88photography?fref=ts

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!