Actualitate

Exerciţiu marca ISU Giurgiu la un depozit de combustibil din Roata

pompieriiInspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vlaşca” al judeţului Giurgiu a executat, la finalul săptămânii trecute, un exerciţiu de cooperare cu forţe şi mijloace în teren pentru stingerea unui incendiu la S.C. OMV Petrom S.A. – Zona de producţie Moesia Nord – depozit Roata de Jos.
Exerciţiu a avut ca obiective principale antrenarea personalului obiectivului economic în organizarea şi desfăşurarea operaţiunilor de evacuare şi salvare a bunurilor şi persoanelor, asigurarea primei intervenţii până la sosirea structurilor profesioniste, precum şi în folosirea şi manipularea mijloacelor de primă intervenţie.
Un alt scop al exerciţiului a urmărit cunoaşterea, de către personalul structurilor de intervenţie, a fluxului tehnologic din obiectiv, a punctelor vital vulnerabile la incendiu, modului de prevenire şi protecţie, concomitent cu antrenarea acestuia pentru gestionarea situaţiei de urgenţă generată de izbucnirea unui incendiu.

Pentru desfăşurarea exerciţiului, din cadrul ISU Giurgiu, au fost deplasate, în obiectiv, patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă, două ambulanţe de prim ajutor calificat, un camion şi o motopompă NOVUS.
De asemenea, la exerciţiu au participa forţe şi mijloace din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Inspectoratului de Poliţie al judeţului Giurgiu, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Giurgiu, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţia pentru Protecţia Mediului, serviciul privat pentru situaţii de urgenţă al operatorului economic cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă.
Comunicat de presa ISU Giurgiu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!