Actualitate Anunțuri

Incendiu pe un teren din localitatea Crânguri

Aproximativ două hectare de vegetaţie uscată și lăstăriș au ars, în această                   după-amiază, pe un teren din localitatea Crânguri.

La caz, s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat faptul că incendiul se manifesta în apropierea unei zone în care erau depozitați stupi și au acționat rapid, astfel încât flăcările să nu se extindă.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Informare preventivă

Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor și arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.

În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

Pentru diminuarea fenomenului de ardere a miriștilor și a vegetației uscate, în perioada următoare, vor fi intensificate acțiunile de informare preventivă, în vederea conștientizării riscului generat de aceste incendii. De asemenea, vor fi reluate misiunile de patrulare cu autospecialele din dotarea serviciilor profesioniste pentru situații de urgență care vor transmite mesaje pre-înregistrate, atragând atenția asupra faptului că arderea vegetației uscate este interzisă.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!