Actualitate

Incredibil, dar adevărat! După un an de certuri interminabile, consilierii judeţeni au ajuns la consens!

cons jud1

Şedinţă de îndată miercuri, la ora 15, la Consiliul Judeţean. Un singur punct pe ordinea de zi şi unanimitate la adoptarea acestuia. Toate acestea după ce grupurile PSD şi PNL au ajuns, după un an de certuri şi dispute, la un consens, graţie căruia judeţul nu mai este în pericol să piardă banii alocaţi de bugetul de stat, prin cea mai recentă rectificare. 

Un singur punct s-a aflat pe ordinea de zi a şedinţei convocate de îndată miercuri după-amiază: rectificarea repartizării pe unităţi administrativ-teritoriale a cotei de de 20% din sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, iar preşedintele Vasile Mustăţea a explicat de ce a convocat o şedinţă de îndată, precizând că Prefectura atacase în Contencios Administrativ hotărârea prin care CJ repartizase aceste sume şi, conform prevederilor noilor coduri, până la sfârşitul anului nu se putea stabili nici măcar o primă şedinţă de judecată, ceea ce ar fi însemnat că judeţul era în pericol de a pierde banii alocaţi de la bugetul de stat.

 În aceste condiţii – spune Mustăţea – în urma discuţiilor purtate cu vicepreşedintele Marciu s-a ajuns la o nouă formulă a repartizării acestor bani (cu foarte puţin diferită faţă de cea atacată de prefect – modificări de ordinul unui leu), grupurile PSD şi PNL  ajungând, în sfârşit, la un consens politic. Asta după un an de dispute şi controverse aprinse, înregistrate în aproape fiecare şedinţă a Consiliului Judeţean. Dar – vorba românului – mai bine mai târziu decât niciodată…

Nimeni nu a avut nimic de obictat, aşa că toţi cei 18 consilieri prezenţi la şedinţa de îndată au fost de acord cu acest proiect de hotărâre.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!