Actualitate

„Inimi frumoase, inimi generoase!” Mesaje emoţionante de la copii pentru copii, de Ziua Internaţională a Copilului cu Cancer

Giurgiu, 15 februarie 2017

„Inimi frumoase, inimi generoase!” Mesaje emoţionante de la copii pentru copii, de Ziua Internaţională a Copilului cu Cancer

Iubire, Bucurie, Zâmbete, Emoţie, Trăire, Fericire! Sunt doar câteva din multele cuvinte care definesc activitatea desfăşurată miercuri, 15 februarie, de Ziua Internațională a Copilului cu Cancer, de către voluntarii Asociaţiei Bolnavilor de Cancer şi Hepatită Giurgiu şi cei ai Asociaţiei „Prietenii de lângă Tine” Giurgiu, împreună cu minunaţii elevi ai clasei pregătitoare „Ursuleţii” de la Şcoala Gimnazială nr. 10 din municipiu, sub coordonarea doamnei învăţătoare Mihaela Leonat şi a doamnei director Mariana Stan.

Îndrumaţi de doamna învăţătoare Mihaela Leonat,  micuţii voluntari au confecţionat felicitări, pe care le-au desenat, colorat şi înfrumuseţat, special pentru copiii internaţi la Secţia Oncologie Pediatrică. Mesajele „ursuleţilor” din Giurgiu vor fi prezentate de către Asociaţia PAVEL, care va marca Ziua Internaţională a Copilului cu cancer, la Seneca Anticafe, cu ocazia lansării volumul de poezii „Cei mai iubiţi dintre poeţi”. Volumul de poezii cuprinde lucrări realizate de copiii internaţi la Secţia Oncologie Pediatrică a IOB.
În România, autorităţile abordează insuficient şi ineficient problematica şi nevoile copiilor bolnavi de cancer, iar situaţia în care aceştia se află este una de risc. Pe lângă incapacitatea sistemului sanitar de a oferi şanse egale la tratament, comparabile cu cele din ţările dezvoltate ale UE – lipsa specialiştilor, lipsa medicamentelor şi a aparaturii medicale etc – nu o dată reprezentanţii Asociaţiei P.A.V.E.L. au atras atenţia asupra numărului scăzut al serviciilor psiho-sociale adresate acestei categorii a populaţiei, atât în perioada tratamentului, cât şi post tratament. Conform statisticilor Ministerului Sănătăţii, în ţara noastră, peste 5.000 de copii suferă de cancer şi  anual sunt diagnosticate alte 500 de cazuri noi.
Georgiana Creţu, preşedinte ABCH Giurgiu: „Ziua Internaţională a Copilului cu cancer este ziua în care omagiem curajul micuţilor pacienţi în lupta lor necurmată pentru a învinge boala, dar şi curajul şi hotărârea familiilor acestora de a sta fermi lângă copiii lor, pentru a-i salva! „Ursuleţii” noştri au reuşit să le transmită copiilor cele mai frumoase mesaje. Ei sunt de acum micii noştri voluntari. ”
Mariana Mitroi, Asociaţia „Prietenii de lângă Tine!”: „Am răspuns cu drag invitaţiei colegilor de la ABCH Giurgiu de a face în comun activităţi de conştientizare. Consider că, tinerii supraviețuitori de cancer sunt dovada pentru fiecare copil bolnav aflat în tratament activ, că experiența luptei împotriva cancerului nu este un sfârșit de drum”.
Mihaela Leonat, învăţător: „Ursuleţii mei nu au stat pe gânduri şi au trudit pentru a face cele mai frumoase mesaje. Inimioare, litere, feţe vesele şi, evident, o inimă mare, cu numele lor. Ne bucurăm că am reuşit astfel să aducem zâmbetul pe chipurile unor copii minunaţi, eroii noştri”.
Felicitări micuţilor „Ursuleţi”, felicitări doamnei învăătoare Mihaela Leonat. Sunteţi minunaţi!
Felicitări Asociaţiei P.A.V.E.L., preşedinte Olga Cridland, pentru activitatea menită a spori conştientizarea cu privire la cancerul infantil şi pentru a exprima sprijinul pentru copiii şi adolescenţii bolnavi de cancer, supravieţuitorii şi familiile lor.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!