Riscă amenzi de 1200 de lei dacă sunt prinşi sacrificând miei sau comercializând carne pe marginea drumului, pe uliţele satelor sau în alte locuri neautorizate. Giurgiuvenii au la dispoziţie anul acesta două centre temporare de sacrificare a animalelor, autorizate de inspectorii sanitar veterinari. Angajaţii DSV au ieşit în teren de o săptămână pentru a verifica dacă se sacrifică animale sau se comercializează carne ilegal, în spaţii neautorizate. Autorităţile avertizează că vor da amenzi usturătoare şi că nu vor trece cu vederea astfel de fapte. Cei care vor să sacrifice miei sau iezi au la dispoziţie două spaţii autorizate de Direcţia Sanitar Veterinară Giurgiu, unul la Călugăreni şi un abator la Răsuceni. Gheorghe Coporan, purtătorul de cuvânt al DSV Giurgiu, ne-a declarat că sancţiunea contravenţională stabilită de lege pentru persoanele fizice este între 600-1.200 de lei, iar pentru persoanele juridice între 2.000 şi 10.000 de lei. Veterinarii avertizează populaţia că riscurile la care se expun cumpărând carne de pe marginea şoselei sunt multiple. Pe lângă bolile pe care le pot dezvolta consumând carne infestată, cumpărătorii riscă să fie păcăliţi la cântar şi să nu ştie pe ce fel de carne dau banii. Controalele se vor intensifica de săptămâna viitoare când se vor forma echipe mixte ce vor merge prin judeţ pentru a vedea dacă se respectă legea în acest domeniu.