Social

Interesul public mai presus de gustul publicului

CNA strânge semnături pentru a evalua cât se poate de fidel necesitatea îmbunătăţirii unor prevederi ale legislaţiei audiovizualului. Totul pentru o definire mai clară a noţiunii de interes public în programele de televiziune şi radio.

Astfel, Consiliul Naţional al Audiovizualului lansează on-line petiţia care se regăseşte şi în titlul acestui articol: ”Interesul public mai presus de gustul publicului”.

Petiţia, peste toate, sună cât se poate de inspirat: ”Drumul de la domnia bunului plac la cea a bunului simţ trece şi pe la CNA. Sau mai precis, ar trebui să treacă. Am văzut înmormântări în direct, momente înşelătoare în emisiunile de divertisment, în dezbateri politice sau pe teme sportive. De la an la an, spaţiul audiovizual românesc devine din ce în ce mai viciat. Moartea unor personalităţi publice pare a fi momentul cel mai râvnit al unei televiziuni, iar cazurile recente, avându-i în prim plan pe regretaţii Adrian Păunescu, Şerban Ionescu şi Sergiu Nicolaescu, confirmă acest trist şi nefiresc adevăr. Este timpul ca riposta să vină din două direcţii. De la cetăţeni şi de la CNA. Ca să reuşim, alăturaţi-vă în număr cât mai mare şi semnaţi petiţia noastră on-line.”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!