Comunicate La zi

INTERVENŢII ISU GIURGIU

5223034-mediafax-foto-balazs-attilaÎn perioada 20 – 21.08.2015, subunitățile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vlaşca” al judeţului Giurgiu au intervenit la un număr de 13 situații de urgență, astfel:

  • 10 intervenții ale Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare și Descarcerare;
  • 1 accident rutier;
  • 1 intervenţie la inundaţii;
  • 1 misiune de protecţie (meci de fotbal).

În cazul intervențiilor SMURD, cele mai frecvente simptome prezentate de pacienți au fost: hipertensiune arterială, cefalee, dispnee dureri abdominale.
În data de 20.08.2015, a avut loc pe DN 5 București – Giurgiu un accident rutier cu 2 victime, din care una încarcerată. S-a intervenit pentru descarcerarea victimei din autovehicul, ulterior fiind predată echipajului SAJ. Pentru gestionarea evenimentului a intervenit Punctul de lucru Călugăreni cu 1 autospecială de stingere cu apă și spumă.
În cadrul proiectului „Carte de Salvare la Bord”, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Automobil Clubul Român și-au unit forțele în eforturile comune de reducere a numărului victimelor accidentelor rutiere și de salvare a vieților omenești.
„Cartea de Salvare la Bord” corespunzătoare autoturismului se poate descărca gratuit de pe site-ul www.csb.acr.ro, fiind apoi printată color.
Pentru a fi cât mai accesibilă echipajelor de salvatori, „Cartea de Salvare la Bord” trebuie să fie amplasată, în fiecare autoturism, în spatele parasolarului din dreptul conducătorului auto.
Este foarte important să fie indicată prezența „Cărții de Salvare la Bord” prin fixarea unui autocolant în interiorul parbrizului, pe partea stângă (fie în colțul de jos, fie în colțul de sus) ori în spatele oglinzii retrovizoare, neafectând vizibilitatea șoferului.
Prin aplicarea acestui autocolant, în cazul unui accident rutier, echipele de descarcerare vor fi informate că, la bordul autoturismului, se află o „Carte de Salvare la Bord”.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!