Actualitate

Intervențiile pompierilor în urma fenomenelor meteo periculoase

Duminică, 14 iunie a.c., mai multe localități din județul Giurgiu s-au aflat sub avertizări meteorologice Cod Portocaliu (16:10-18:00) și Cod Roșu (16:50-17:40) de vreme severă imediată. Fenomenele vizate au fost: averse torențiale ce au totalizat 35-45 l/mp, vijelii și grindină.
În scopul protejării populației, în zonele aflate sub incidența Codului Roșu (Mihăilești, Ghimpați, Singureni, Iepurești și Bulbucata) au fost transmise mesaje de avertizare prin sistemul Ro-Alert.
Prin dispeceratul 112, au fost primite peste 30 de solicitări de la cetățeni care semnalau efectele precipitațiilor abundente în gospodăriile proprii (inundatii, acoperiș luat de vânt). În sprijinul acestora, au fost mobilizate forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentelor de Pompieri Giurgiu și Bolintin Deal, Gărzilor de Intervenție Mihăilești și Colibași și Punctului de Lucru Călugăreni.
Astfel, pompierii au intervenit în următoarele situații:
⦁ degajarea elementelor de construcție la acoperișul unei case din localitatea Florești-Stoenești. Acoperișul locuinței, din astereală și învelitoare din tablă, fost afectat pe o suprafață de aproximativ 80 mp, fiind necesară intervenția pompierilor pentru îndepărtarea acestuia, astfel încât să nu se înregistreze și alte pagube materiale sau să rănească persoane.
⦁ evacuarea apei din 18 locuințe, gospodării, curți, beciuri din municipiul Giurgiu (străzile Pietrelor, Oltului, Bălănoaiei, Negru Vodă, Gării, Căminului, Murelor, Bradului și Aleea Plantelor), localitățile Vărăști, Stejaru, Vidra și Mihăilești.
Pompierii au rămas mobilizați până la normalizarea situației și înlăturarea efectelor produse de fenomenele meteorologice, iar toate categoriile de mijloace și echipamente au fost menținute în stare de operativitate pentru asigurarea răspunsului la solicitări, în cel mai scurt timp.

Compartimentul Informare și Relații Publice al ISU Giurgiu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!