Actualitate La zi Politic

Intotdeauna minciuna are picioare scurte! Spitalele din Giurgiu nu au fost lăsate "pe dinafară” de Ministerul Sănătății

Demagogie, minciună , manipulare! Desi sunt constienti că minciuna are picioare scurte si nu tine loc de adevãr, oficialii județeni ai PSD incearcã in ultima perioadã sã castige capital electoral din orice, chiar si din criza generatã de pandemie.

Publicarea, de către Ministerul Sănătății, a unei liste cu unitățile sanitare ce primesc medicamente pentru tratarea pacienților cu coronavirus a condus la acuzatii grave aduse Guvernului PNL, Ministerului Sănătătii, dar si liberalilor giurgiuveni de către oficiali ai PSD Giurgiu care s-au grăbit să acuze Guvernul că a ”lăsat pe dinafară” spitalele din Giurgiu. Total, fals!

Ministerul Sănătății a anunțat că 18.000 de cutii Hidroxiclorochină, medicament folosit în tratamentul pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 au fost donate Ministerului, prin bunăvoința companiei Sanofi România.

Cele 1.080.000 de doze vor ajunge la peste 45.000 de pacienți din România.

Repartizarea acestor medicamente se face în funcție de priorități; astfel, în prima fază, medicamentele ajung la clinicile de boli infecțioase și cele de Pneumologie, unde, de altfel, au și fost, deja, trimise, 6.000 de cutii. Urmează, apoi, în ordinea priorităților, spitalele suport și cele județene.

În ceea ce privește județul Giurgiu, potrivit listei publicate de Ministerul Sănătății, pe lista spitalelor suport, la poziția 25, apare Spitalul Orășenesc Bolintin Vale. Iată dovada! Lista cu spitalele o puteti urmări in link-ul de mai jos:

http://www.ms.ro/2020/04/03/donatie-de-la-sanofi-de-peste-un-milion-de-doze-de-hidroxiclorochinina-un-medicamente-vital-in-lupta-impotriva-pandemiei-covid-19/

Parcurgand lista este clar că situatia generata de pandemie este tratată corespunzător de responsabilii guvernamentali care au in atentie, atât Spitalul Bolintin Vale, cât și Spitalul Județean de Urgență Giurgiu. In plus, este si dovada că PSD minte și manipulează prin declaratii lipsite de suport ale presedintelui Consiliului Județean Giurgiu.

Potrivit priorităților stabilite la nivelul Ministerului Sanatații, Spitalul Județean Giurgiu va primi, la rândul său, acest medicament, după repartizarea în spitalele suport, lucru care s-a si intamplat in prima etapa.

La nivelul județului Giurgiu, prin Ordinul 533 din 2020-03-29, s-a stabilit că în județ nu există niciun spital pentru Faza 1 și a fost desemnat Spitalul Orășenesc Bolintin-Vale ca „spital suport”. Spitalului Orășenesc Bolintin-Vale i-au fost repartizate medicamente primite din donație, cantitățile fiind stabilite în funcție de numărul de cazuri . Prin grija Direcției de Sănătate Publică Giurgiu, o parte din aceste medicamente va ajunge si la Spitalul Județean Giurgiu.

In plus, Guvernul Orban a pregatit si un pachet de măsuri in domeniul sănătatii ce urmează a fi finanțat din fonduri europene. E vorba de echipamentele medicale și de protecție medicală, care se pot achiziționa de către unitățile sanitare, urmând ca procesul de decontare să se deruleze ulterior. De asemenea, s-a inclus tot pe pachetul de măsuri destinat sănătății şi stimulentul de risc medical, unde beneficiarii sunt nu numai medicii, ci tot personalul medical care este implicat în tratarea bolnavilor: asistenții medicali, personalul de pe ambulanțe, inclusiv partea de personal paramedical.Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!