Actualitate Cultură La zi

Invitatie la lectura: Bolnav de insulită, de Gelu BREBENEL

Invitatie la lectura: Bolnav de insulită– primul şi ultimul meu volum de poezii, semnat de Gelu Brebenel.

Volumul a apărut la editura SCRIB, în colecţia “Biblioteca giurgiuveană”. Pentru sprijinul acordat aduc mulţumirile mele  conducerii Bibliotecii Judeţene I.A. Bassarabescu, reprezentată de doamna Daniela Bardan.

In cele ce urmează, redam câteva gânduri despre acest volum:

        Ştiu că poezia nu are definiţie. Şi mai ştiu că am scris poezie dintr-un soi de întâmplare repetabilă. Care nu m-a făcut să mă gândesc prea mult la versurile mele, dar ştiind foarte bine că ea, poezia, nu este un scop în sine.

        Mai mult am iubit poezia altora, neluând-o în seamă pe a mea. Mai târziu m-a luat ea pe mine, chiar m-a iubit…

        Am scris poezie mai ales din tristeţi şi mici disperări. Poate şi de-aia nu mi-am luat aceste porniri prea în serios, lăsându-le, în clipele de linişte, nu la dospit, ci la uitat.

        Aplecat deasupra ei, am înţeles că niciodată nu vine din prea multă linişte sau fericire. Mai târziu, mult mai târziu, când am înţeles şi că fericirea vine dinspre obişnuit, din lucruri care mereu au fost lângă mine, am început să preţuiesc altfel versurile mele. Şi, ca să nu le rămân dator, le-am lăsat să vorbească, în intimitate, despre mine şi despre lumea noastră”. (Autorul: Gelu Brebenel)

Din păcate nu se poate lansa volumul invitând publicul iubitor de carte la o întâlnire. motivele ţin, evident, de restricţiile legate de pandemie. Dar, pentru ca această carte să ajungă la public, Gelu a hotărât să ofere, personal, câte un volum prietenilor şi amicilor, cunoştinţelor care iubesc poezia, dar si celor interesati. În acest sens, autorul se vaîntâlni cu fiecare în parte. De asemenea, a lăsat la sediul Bibliotecii un număr de cărţi, “cu dedicaţie!” şi cu rugămintea ca în drumurile voastre prin oraş să treceţi şi pe acolo, unde vă aşteaptă cartea de poezii.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!