Actualitate

Justiţia aplică o palma grea pe obrazul gros al Prefecturii şi conducerii PDL Giurgiu

Rezumatul unui eşec lamentabil, marca PDL Giurgiu: În urmă cu aproximativ o lună, Prefectura Giurgiu, prin prefectul Robert Cristoi, a atacat în contecios administrativ bugetul propriu al Consiliului Judeţean Giurgiu, blocând astfel pentru o bună bucată de vreme salariile angajaţilor din Consiliul Judeţean şi direcţiile aflate în subordinea acestuia, dar şi investiţiile pe raza judeţului. Cele două personaje politice au considerat că astfel vor intra în istoria locală pe uşile cu vitralii.

Zilele trecute, instanţa de judecată s-a pronunţat în chestiune, considerând că atacul prefectului este nejustificat. Aşadar, magistraţii giurgiuveni au considerat construcţia bugetului propriu al Consiliului Judeţean Giurgiu ca fiind conform legilor în vigoare, respectându-se toate procedurile.

Din păcate decizia este supusă recursului. Până la decizia finală şi executorie, bugetul rămâne suspendat în forma iniţială. Din fericire, CJ Giurgiu s-a asigurat că angajaţii din aparatul propriu şi cei din serviciile aflate în subordinea sa îşi vor primi salariile. De asemenea, printr-o nouă hotărâre de buget, luată în procedură de urgenţă, se asigură fondurile necesare funcţionării serviciilor aflate în subordinea Consiliului.

Aşadar, acţiunea lui Cristoi, la îndemnul preşedintelui PDL Giurgiu, a picat în gol şi în cap de la ultimul etaj al incompetenţei. Justiţia a demonstrat încă o dată că totul a fost o manevră politică menită să-l împiedice pe preşedintele CJ Giurgiu să-şi îndeplinească în bune condiţii mandatul, ştiut fiind faptul că Robert Cristoi va fi candidatul PDL la funcţia de primar al municipiului Giurgiu, în timp ce Marin Anton, actualul secretar de stat în Ministerul Mediului, nume legat strâns de afacerea RAFO ONEŞTI, sau JAFO ONEŞTI, cum spunea cândva Traian Băsescu, va candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu.

În opinia mea, şi Cristoi şi Anton şi-au jucat cariera politică la nivelul judeţului Giurgiu. Trebuie să fii cel puţin nebun să votezi astfel de oameni, dovediţi de Justiţie ca incapabili să înţeleagă cum funcţionează administraţia locală.

Tandemul Anton-Cristoi a jucat la ruleta interesului de partid soarta a mii de oameni din judeţul şi municipiul Giurgiu. Nădăjduim ca cele două personaje de tristă prezenţă locală să aibă o minimă decenţă şi să nu intenteze recurs la decizia magistraţilor. Totodată, sperăm ca prefectul Robert Cristoi să înţeleagă în ceasul al 12-lea că este o marionetă în mâna lui Marin Anton. După un aşa insucces de răsunet, Robert Cristoi şi-a redus aproape de zero credibilitatea. Doar o retragere din cursă îi mai poate spăla onoarea. Din partea lui Marin Anton nu ne aşteptăm la nimic bun. Omul este setat.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!