Actualitate

Primarul din Ogrezeni, Jean Jipa, în luptă cu Corpul de Control al Prefecturii

Jean Jipa se află pentru al doilea mandat consecutiv la conducerea Primăriei din Ogrezeni. De fiecare dată a candidat şi a câştigat pe listele Partidului Democrat Liberal. Presiunile care vin acum chiar din curtea partidului său, pentru a nu părăsi barca PDL, au fost în ultimele luni din ce în ce mai mari, spune edilul. Iar controlul de zilele trecute este, în opinia lui Jipa, tot un fel de presiune.

Jean Jipa, primar Ogrezeni„Având în vedere că în primă fază nu au putut să-şi demonstreze calitatea în raport cu instituţia primarului, în vederea solicitării de documente oficiale, consider că a fost un comando politic la adresa mea. Culmea este că eu sunt un primar la putere! Atât că nu fac parte din crima organizată a Judeţului Giurgiu. Această crimă organizată nu a făcut altceva decât să submineze economia acestui judeţ şi să o aducă în starea în care se află la momentul de faţă.”

Disputa de săptămâna trecută a pornit de la faptul că echipa de control nu avea asupra sa ordinul de serviciu. Într-o primă fază. Membrii corpului de control au făcut însă cale întoarsă revenind la primărie, dar de data aceasta cu ordinul în copie, lucru ce nu a fost acceptat de primarul Jipa.

Jean Jipa, primar Ogrezeni„Nu au avut ordinul de serviciu, după cum aţi observat şi dumneavoastră au prezentat o copie după acest ordin după 4 ore. Văzând că sunt în stare de ilegalitate, au părăsit instituţia şi au solicitat la Prefectură să le trimită pe fax ordinul de serviciu.”

 

Acest lucru reprezentând, în opinia edilului de la Ogrezeni, nici mai mult nici mai puţin decât dovada clară că cei doi membri ai Corpului de Control al Prefecturii au plecat de la Prefectura Giurgiu cu un ordin politic, nicidecum cu un ordin de serviciu.

 

Pentru aplanarea tensiunii din Primărie a fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine.

Lipsa documentelor solicitate de primar celor de la Corpul de Control al Prefectului a avut însă darul să încingă spiritele, şi aşa inflamate. Pentru ca lucrurile să se mai calmeze a fost nevoie ca cei de la Poliţia Rurală – solicitaţi prin 112 chiar de către primarul Jipa, să-i poftească afară din clădirea Primăriei Ogrezeni.

Pe de altă parte, deşi membrii echipei de control îl cunosc pe primarul Jean Jipa de mai bine de 10 ani, ei nu-şi pot explica atitudinea edilului.

Mihaela Moscu, consilier juridic Corpul de Control al Prefecturii Giurgiu„În momentul în care ne-am prezentat la Primăria Comunei Ogrezeni, ca urmare a unei sesizări venite din partea unui grup de cetăţeni din această comună, acesta fiind al doilea control pe care îl efectuăm aici, am fost surprinşi de atitudinea domnului Jipa. Iniţial ne-a permis intrarea în biroul dumnealui şi a stat de vorbă cu noi circa o oră. În momentul în care am solicitat documentele respective, ne-a atenţionat să poftim afară. Ne-am ridicat urmând să ne întoarcem cu un ordin de serviciu, iniţial am uitat să-l luăm, pentru că ne grăbeam să ajungem aici.”

Tensiunile sunt însă departe de a se fi aplanat la Primăria din comuna Ogrezeni. Membrii echipei din cadrul Corpului de Control au promis că vor reveni la Primăria Ogrezeni, ameninţând că vor merge împreună cu forţele de ordine. Vom reveni.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!