Politic

Mărul otrăvit al preşedintelui

Preşedintele Traian Băsecu a declarat la B1, la un taifas lejer cu Ion Cristoiu, că i-a făcut lui Victor Ponta în luna februarie oferta de a forma guvernul, din calitate de prim-ministru, dar acesta a refuzat. Ca argument în susţinerea afirmaţiilor sale aducea un fragment de stenogramă.

Mai direct sau mai pe faţă, Victor Ponta l-a făcut mincinos pe preşedintele Băsescu, cerându-i să pună la dispoziţia presei stenograma şi înregistrarea convorbirilor avute cu ocazia consultărilor cu Opoziţia. Invitaţie declinată de preşedinte.

Traian  Băsescu ştia foarte bine că USL nu poate lucra cu el şi că nu-şi va permite să risipească din capitalul politic acumulat când mai sunt câteva luni până la alegerile generale, care se anunţă a fi cântecul de lebăda al PDL-ului. În consecinţă, a luat în calcul că nu va fi luat în serios. Ne-o spune chiar Elena Udrea care pe blogul său a devoalat intenţia preşedintelui de a compromite Opoziţia prin această ofertă. Ca prin farmec, a doua zi după această declaraţie, greii partidului declamă servili că au ştiut cu o seară înainte de propunerea preşedintelui amintindu-şi că au avut o şedinţă de spiritism.

Majoritatea analiştilor politici au considerat oferta preşedintelui ca fiind una făcută la hoha, cum s-ar spune pe la noi prin cartier, jucând la cacealma.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!