Politic

Stabilirea candidaţilor USL din judeţul Giurgiu, pe ultima sută de metri

Candidatura lui Lucian Iliescu la funcţia de primar al municipiului Giurgiu şi cea a lui Dumitru Beianu la preşedinţia Consiliului Judeţean au fost deja confirmate oficial
Candidaţii Uniunii Social Liberale (USL) pentru funcţia de primar al municipiului şi pentru cea de preşedinte al Consiliului Judeţean sunt chiar cei care ocupă aceste funcţii în prezent, respectiv Lucian Iliescu şi Dumitru Beianu. Această decizie a fost adoptată cu mai multă vreme în urmă, iar pe 19 martie a avut loc procedura finală de confirmare a candidaturilor.
Astfel, primarul Lucian Iliescu, preşedinte al PNL Giurgiu, a anunţat în conferinţa de presă din 20 martie că Biroul Politic Central a dat confirmarea definitivă pentru candidaţii USL la funcţia de primar al municipiului şi la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. „În acest caz nu mai exista nicio problemă, era deja anunţat şi acceptat, în ciuda unor voci care mai încercau să tulbure apele. În acest fel, am rezolvat o etapă de pregătire a alegerilor, urmează să discutăm de restul candidaţilor, de modul în care stabilim proporţiile în interiorul USL. Noi avem un punct de vedere bazat pe rezultatele din 2008 şi pe creşterea în sondaje pe care a înregistrat-o PNL. Vom discuta în continuare şi vom găsi soluţii”, a declarat primarul Lucian Iliescu.
Lucian Iliescu a mai spus că, în general, şi candidaturile pentru primăriile din judeţ sunt stabilite deja, de comun acord cu PSD-ul, excepţie făcând câteva comune unde vor fi stabiliţi candidaţii în următoarele zile. Important este ca, indiferent că este candidat din partea PNL sau din partea PSD, să obţină majoritatea voturilor pentru Consiliul Judeţean, a precizat primarul Iliescu. „Din punctul meu de vedere, acolo unde avem candidat unic al USL, acesta şi echipa sa trebuie să lucreze pentru a obţine voturi la nivel maxim pentru Consiliul Judeţean. Matematic vorbind, nu au voie ca numărul voturilor luate pentru Consiliul Judeţean să fie mai mic decât cel pe care îl vor lua pentru primărie”, a precizat primarul Iliescu.
În urma discuţiilor care au avut loc între delegaţiile PNL Giurgiu şi PSD Giurgiu, în prezenţa secretarilor generali ai celor două partide, s-a stabilit ca în doar 12 localităţi, PSD şi PNL să aibă fiecare candidatul său la funcţia de primar. Pentru trei comune, Buturugeni, Colibaşi şi Găujani nu a fost luată încă o decizie, urmând ca lucrurile să fie rezolvate în câteva zile. În restul localităţilor, PNL şi PSD au convenit să aibă candidat unic, pe USL, fie că este al liberalilor, fie că este al social democraţilor.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!