Politic

Primar de 8 localităţi:Liberalul Marin Neacşu de la Vânătorii Mici, un mandat al realizărilor

În primul său mandat de primar, liberalul Marin Neacşu a reuşit să facă poate ce nu au reuşit edilii altor comune în mai mulţi ani de cârmuire a acestora.

De la igienizarea tuturor celor opt localităţi pe care le are în administrare şi până la pietruirea tuturor drumurilor şi uliţelor, Marin Neacşu a reuşit să câştige încrederea oamenilor ducându-şi la îndeplinire promisiunile făcute în 2008 şi chiar mai mult decât atât.

„Acum 4 ani, primul lucru pe care l-am făcut a fost să curăţ toată comuna de gunoaie, încheind în acest sens un contract cu o firmă de salubritate. Referindu-mă apoi strict la localitatea Poiana lui Stângă, am reuşit tot în 2008, asfaltarea a 3 kilometri din drumul principal, iar în 2011 am mai reuşit modernizarea carosabilului pe o lungime de încă 1,5 kilometri. Tot în acest sat, am realizat un dispensar pentru cetăţeni, astfel încât oamenii să nu mai fie nevoiţi să se deplaseze la peste 5 kilometri distanţă pentru un consult medical sau pentru o reţetă”, ne-a spus Marin Neacşu. Primarul liberal giurgiuvean a reuşit, în Poiana lui Stângă, să realizeze şanţuri cu tuburi de scurgere la fiecare poartă, iar în ceea ce priveşte şcoala din sat, unitatea a beneficiat de montarea unor geamuri şi tocărie din termopan.

Şcoli, dispensare şi drumuri bune

În general, în fiecare localitate a comunei Vânătorii Mici, a fost pus la punct iluminatul public şi, în 4 ani de mandat, Neacşu a pietruit peste 40 de kilometri de drumuri şi uliţe. „În satul Zădăriciu, am reabilitat şcoala şi chiar am creat două noi clase. Clădirea este izolată termic şi avem acolo încălzire centrală. Am sprijinit şi biserica din sat, în primul rând cu montarea unui gard de împrejmuire”, ne-a mai spus primarul Neacşu.

Liberalul giurgiuvean a reuşit, aşa cum spuneam, pietruirea tuturor căilor de acces din comună, inclusiv în localitatea Vânătorii Mici. Tot acolo, potrivit edilului, a început în 2008 şi o lucrare privind introducerea reţelei de apă potabilă, fiind vorba de un program naţional în baza căruia a primit, pentru început, un miliard de lei vechi. „În 2010, de când conducerea PDL Giurgiu a fost preluată de Marin Anton, nu am mai primit niciun ban, astfel că lucrarea a fost pur şi simplu oprită”, ne-a declarat Marin Neacşu, precizând însă că a continuat investiţiile pe alte planuri în Vânătorii Mici.

Astfel, a fost cumpărat un spaţiu în care a amenajat o mică grădiniţă, izolată termic şi cu încălzire centrală. Biserica din sat a fost renovată şi tencuită, toate lucrările fiind realizate cu bani de la bugetul local. „Căminul Cultural din Vânătorii Mici era la începutul mandatului meu într-o stare jalnică, pereţii erau deterioraţi, totul stătea să cadă. Am reuşit reabilitarea imobilului pe care l-am transformat într-un muzeu ţărănesc”, a subliniat Neacşu.

Realizări în toate satele

Primarul liberal nu i-a uitat nici pe cei din satul Vânătorii Mari. Acolo, edilul a creat practic un nou pod din tuburi ce face legătura între Vânători şi localitatea Izvoru. „De asemenea, am reparat drumul ce leagă Vânătorii Mici, Cupele şi Vâlcelele, pe o lungime de 9 kilometri, fiind vorba despre un proiect câştigat pe SAPARD. În plus, am pietruit toate celelalte drumuri şi uliţe şi am montat circa 700 de tuburi, pe care nu am cheltuit niciun ban. Am curăţat şi un canal care inunda o parte a satului”, a spus primarul Neacşu. El ne-a precizat că tot în Vânătorii Mari a ajutat şi la reabilitarea bisericii, dar şi a dispensarului, în acest caz din urmă realizând chiar un grup sanitar.

„În satul Cupele am realizat pietruirea tuturor căilor de acces, am ajutat la repictarea bisericii din sat, la montarea gardului împrejmuitor tot la lăcaşul de cult. Şi aici a fost pus la punct iluminatul public şi este periodic realizată curăţenia în sat”, a afirmat Marin Neacşu, amintind şi de realizarea unui pod din tuburi, peste Neajlov, între Cupele şi Izvoru.

La Izvoru, printre cele mai importante realizări ale primarului liberal se numără şi reabilitarea şcolii generale, clădirea fiind izolată termic, a fost introdusă încălzirea centrală, iar pentru fiecare clasă există câte un grup sanitar, cu apă caldă la robinete. De aceleaşi condiţii moderne se bucură şi micuţii care frecventează grădiniţa din Izvoru, dotată şi aceasta la cele mai înalte standarde.

„Tot la Izvoru, cu ajutorul Consiliului Judeţean am făcut un gard la spitalul din localitate, plus că am realizat şi o staţie de epurare. Şi în Izvoru am pietruit toate drumurile şi am realizat iluminatul public. Am început acolo şi construirea unei baze sportive, cu bani tot printr-un program naţional, dar, din nou, de la venirea la Giurgiu a domnului Anton, nu am mai primit niciun ban pentru a putea continua investiţia”, ne-a mai declarat primarul comunei Vânătorii Mici.

Proiecte pentru un nou mandat

Ca orice gospodar, Marin Neacşu îşi face planuri fie pentru continuarea lucrărilor deja începute, fie pentru demararea altora noi. „Astfel, dacă va vrea Dumnezeu, sper să reuşim să continuăm proiectul privind introducerea reţelelor de apă şi canalizare şi în satele Vânătorii Mici şi Izvoru, cu extindere în toată comuna. Există, de asemenea, şi un proiect pentru introducerea reţelei de gaze naturale în comună”, a spus Neacşu. Proiectele de infrastructură ale actualului primar nu se rezumă doar la utilităţi ci vizează şi alte domenii, precum învăţământul, partea rutieră a localităţilor, dar şi cea agricolă.

„Am un proiect pentru amenajarea unei noi grădiniţe în Vânătorii Mici. Apoi, drumul de legătură între DN 61, Vânătorii Mici şi Autostrada Bucureşti-Piteşti, a fost deja licitat pentru începerea lucrărilor şi trebuie să intre în reparaţii, fiind vorba despre 13 kilometri. Vom realiza din nou pietruirea tuturor căilor de acces, este nevoie de acest lucru, având în vedere cantităţile mari de zăpadă căzute în sezonul rece trecut. Legat de aceasta, cetăţenii ştiu că acţiunea de deszăpezire s-a desfăşurat exemplar la noi în comună”, ne-a mărturisit edilul liberal.

Primarul din Vânători vrea, de asemenea, să cureţe păşunile de mărăcini şi de buruieni şi are în plan, la Poiana lui Stângă, pietruirea unui drum care face legătura între satul menţionat şi pădurea din apropiere, investiţia urmând să fie realizată cu sprijinul unui sponsor. Totodată, în Izvoru, la cererea mai multor cupluri, va fi prelungită o stradă cu 500 de metri, acolo, tinerii dorind să îşi construiască locuinţe.

Marin Neacşu a făcut şi un parc pentru copii, în Vânătorii Mici, dar ne-a declarat că există un proiect european în aşteptare privind realizarea unui parc fotovoltaic în comună. „Rămânând la investiţii, curând va începe construirea unei fabrici de ţevi de fibră din sticlă, pe un teren amplasat la ieşire spre Autostradă. Acolo vor lucra 120 de oameni, afaceriştii vrând să ia la lucru oameni de la noi din comună”, a mai spus primarul, care nu a uitat să menţioneze că va continua să spijine şi viaţa sportivă a comunei, amintind aici de echipa de fotbal din Vânători, pe care a înfiinţat-o în 2008, şi care activează acum în Divizia D.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!