Politic

Iohannis propune modelul de dezbatere american

iohannis craiova

Vineri seară, candidatul Alianţei Creştin Liberale la preşedinţie, Klaus Iohannis, a afirmat că se declară în favoarea unei dezbateri organizate pe teren neutru, de preferinţă în aula unei mari universităţi, aşa cum se întâmplă peste ocean. Acolo unde există reguli clare, cu participarea unui public larg şi unde dezbaterea este preluată de marile televiziuni.

”În urmă cu o lună de zile, am făcut propunerea de a avea dezbateri serioase între toţi cei 14 candidaţi. Am propus, în acelaşi timp, în cadrul Pactului Naţional pentru Stabilitate şi Democraţie, un set de principii şi măsuri agreate de întreaga clasă politică pentru a asigura cadrul pentru o dezbatere sănătoasă, reală, în interesul românilor. Am solicitat, de asemenea, tuturor candidaţilor, menţinerea dezbaterii politice într-un cadru sobru, cu teme cu adevărat de interes pentru cetăţean. În aceste condiţii, dezbaterea ar fi cu adevărat utilă şi relevantă pentru electorat, iar eu am toată deschiderea să particip la o astfel de întâlnire.”, a adăugat primarul Sibiului şi liderul PNL Klaus Iohannis.

Acesta a oferit declaraţia de mai sus în contextul în care candidatul PMP Elena Udrea l-a provocat la o dezbatere publică.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!