Politic

100 de zile cu Klaus Iohannis

klaus-iohannis-conferintaMarţi, 31 martie, Klaus Iohannis a susţinut o conferinţă de presă în care şi-a prezentat bilanţul primelor 100 de zile la Cotroceni. După aceste mai bine de trei luni de când fostul primar al Sibiului a devenit şeful statului, concluzia lui Iohannis este că România lucrului bine făcut este posibilă. Vă prezentăm în continuare o sinteză/câteva idei din discursul preşedintelui.
”România lucrului bine făcut reprezintă un proiect de vindecare pentru ţară, care cere o condiţie simplă pentru a funcţiona. Să ne vedem fiecare de treabă, cu responsabilitate.
Am spus că voi fi un preşedinte mediator şi integrator. După ani de zile de conflict permanent, am aşezat la masa dialogului partidele politice, societatea civilă, pe diferite teme.
Eu nu mă joc cu legile ţării şi nu folosesc prerogativa preşedintelui nici ca să mă răfuiesc cu cineva. Pur şi simplu nu promulg legi care nu respectă principiile constituţionale.
Cea mai mare nemulţumire a mea în această perioadă, şi trebuie să recunosc, cea mai mare restanţă, este modul în care Parlamentul tratează cererile justiţiei. Dar şi faptul că promisiunea de a transparentiza acest proces nu a fost onorată încă de partide. Fiecare episod în care justiţia este blocată de către Parlament înseamnă un pas înapoi în recâştigarea credibilităţii publice.
Înţeleg şi împărtăţesc supărarea oamenilor când vine vorba de parlamentari. Înţeleg şi dorinţa unora de acţiuni rapide şi radicale, pe termen scurt. În democraţie, însă, nu poţi rezolva un abuz prin alt abuz. S-au mai încercat aceste lucruri în România ultimilor ani. Ştim cu toţii ce a ieşit – un război al tuturor împotriva tuturor. Cine nu învaţă din lecţiile istoriei, riscă să repete trecutul şi nu poate construi un viitor. Eu nu am de gând să le repet.
Românii trebuie să ştie că reperul meu este litera şi mai ales spiritul Constituţiei, iar singura direcţie este cea a viitorului pe care îl construim împreună.”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!