Actualitate

IPJ Giurgiu: Actiuni si prevenire

UN GIURGIUVEAN A FOST DEPISTAT CONDUCÂND PE DRUMURILE PUBLICE UN UTILAJ AGRIGOL NEÎNREGISTRAT, FIIND ȘI SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE
Polițiștii cercetează un bărbat de 57 de ani, după ce a fost depistat conducând pe drumurile publice un utilaj agricol care nu era înregistrat, aflându-se și sub influența băuturilor alcoolice.
Joi, 14 iunie a.c., în jurul  orei 12.30, polițiștii giurgiuveni au depistat în flagrant un bărbat de 57 ani, din comuna Crevedia Mare, județul Giurgiu, în timp ce conducea pe Drumul Național 61, în comuna Crevedia Mare, județul Giurgiu, un utilaj agricol fără a fi înregistrat sau înmatriculat în circulație,  conducătorul aflându-se și sub influența băuturilor alcoolice .
În urma testării cu aparatul etilotest, conducătorul utilajului a refuzat, fiind condus la spitalul în vederea recoltării de probe biologice, acesta  refuzând și recoltarea.
În cauză polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
ACCIDENT RUTIER
  Polițiștii efectuează cercetări după ce șoferul unui microbuz a accidentat o femeie de 64 de ani, care nu s-a asigurat cu ocazia traversării drumului public.
 Joi, 14 iunie a.c., în jurul orei 20.30, un bărbat de 64 ani, din municipiul București, în timp ce conducea un  microbuz pe Drumul Comunal 54, în localitatea Trestieni, județul Giurgiu, a acroșat o femeie de 85 ani, din localitate, care în calitate de pieton, s-a angajat în traversarea neregulamentară a drumului, fără să se asigure.
În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a femeii, fiind transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Conducătorul microbuzului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
A ÎNCERCAT SĂ FALSIFICE CARTEA DE MUNCĂ PENTRU A PRIMI O PENSIE MAI MARE
Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au documentat și probat activitatea infracțională a unui bărbat de 53 de ani, din comuna Valea Dragului, județul Giurgiu, care în luna decembrie 2016, a depus cartea de muncă cu ocazia solicitării pensiei în care era înscrisă, în fals, perioada 01.10.1999 – 21.12.2007, ca fiind activitate desfășurată la o societate comercială.
În urma activităților desfășurate de polițiștii giurgiuveni s-a  constatat că acesta nu a lucrat niciodată la această societate, cartea de muncă fiind falsificată pentru a primi o pensie mai mare.
În cauză polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativa la înșelăciune și uz de fals.
CERCETAT PENTRU NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR ȘI MUNIȚIILOR
Polițiștii efectuează cercetări cu privire la un bărbat care deținea o armă de autoapărare, având permisul expirat din data de 08.05.2018.
 Joi, 14 iunie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au depistat un bărbat de 49 ani, din municipiul Giurgiu, care deținea o armă de autoapărare în baza unui permis eliberat la data de 08.05.2013 de către I.P.J. Giurgiu.
În urma verificărilor s-a constatat faptul că permisul acestuia este expirat de la data de 08.05.2018, bărbatul având  obligația de a depune arma  la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea documentului.
În cauză polițiștii au întocmit dosar penal în care se continua cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, urmând ca bărbatului  să i se emită dispoziție de anulare a autorizării dreptului de deținere, port si folosire a armelor și munițiilor, arma fiind ridicată în vederea continuării cercetărilor.
A ÎNCEPUT CAMPANIA DE PREVENIRE A FURTURILOR DIN BUZUNARE!
POLIȚIȘTII GIURGIUVENI SUNT DIN NOU PREZENȚI PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au demarat o serie de activități de prevenire a furturilor din buzunare în cadrul Campaniei de prevenire ” Protect Your Pocket”,  la care participă poliții din 25 de state membre UE.
Joi, 14 iunie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au desfășurat  activități de prevenire a furturilor din buzunare în cadrul Campaniei de prevenire ”Protect Your Pocket”,  în localitățile Ghimpați și Letca Nouă din județul Giurgiu.
Scopul activităților de prevenire a constat  în conștientizarea populației cu privire la măsurile de autoprotecție ce trebuie adoptate pentru a preveni furturile din buzunare, dar și principalele vulnerabilități în cazul acestui tip de criminalitate.
Polițiștii giurgiuveni au informat cât mai mulți cetățeni, din localitățile Ghimpați și  Letca Nouă, în special persoanele vârstnice potențiale victime, cu privire la metodele specifice prin care infractorii reușesc să fure din buzunare.
De asemenea polițiștii giurgiuveni recomandă cetățenilor sa nu poarte portofelul în buzunarul de la spate al pantalonilor, nici bani la vedere sau valori în buzunarele laterale ale hainelor, pantalonilor, etc.
Totodată, oamenii sunt sfătuiți să evite să aibă asupra lor sume mari de bani, iar când achită cumpărăturile, să nu scoată toată suma de bani, ci numai necesarul plății contravalorii acestora.
Au fost distribuite pliante pentru adoptarea unor atitudini responsabile și de autoprotecţie pentru liniștea și siguranța familiei.
Polițiștii giurgiuveni le-au făcut recomandări cetățenilor să acorde o atenție deosebită mai ales atunci când se află în zone aglomerate (supermarket-uri, târguri, piețe), la evenimente cultural – sportive, în mijloace de transport în comun, etc., unde hoții de buzunare pot profita de orice moment de neatenție din partea acestora pentru a acționa.
Polițiștii recomandă: AI GRIJĂ LA BUZUNAR, ORIUNDE TE-AI AFLA!
 Totodată, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu  au desfășurat în cursul zilei de ieri activități de prevenire în cadrul Programului de prevenire a delicvenței juvenile și victimizării minorilor la Școala Gimnazială nr. 1  din localitatea Ghimpați, județul  Giurgiu.
Obiectivele activității de prevenire au fost următoarele:

  • informarea elevilor cu privire la comportamentul pe care trebuie să-l adopte pe timpul cât se află în vacanța de vară;
  • siguranța pe rețelele de socializare;
  • prevenirea traficului de persoane;
  • prevenirea implicării tinerilor în infracțiuni privind regimul circulației pe drumurile publice;
  • prevenirea traficului și consumului de droguri.

NU UITAȚI: „UN OM PREVENIT ESTE UN OM SALVAT! ”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!