Actualitate Social

IPJ GIURGIU: BILANȚUL MINIVACANȚEI DE 1 MAI

Peste 380 intervenții la evenimente, aproape 1.000 de sancțiuni contravenționale, o singură concluzie: se  continuă  trendul de creștere a siguranței comunității, din ultimii ani, pe fondul descreșterii volumului criminalității.
În perioada 27 aprilie – 01 mai a.c., polițiștii giurgiuveni au acționat zilnic, pe raza județului, pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică. Structurile de poliție au intervenit la 380 de evenimente, dintre care 315 sesizate prin SNUAU 112. Au fost sesizate 65 de infracțiuni, dintre care 14 au fost constatate în flagrant delict.
Se continuă astfel trendul de creștere a siguranței comunității din ultimii ani, volumul criminalității fiind în descreștere.
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 1.000 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare totală depășește 420.025 de lei.
Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt, de asemenea, priorități ale poliției giurgiuvene, context în care polițiștii rutieri au acționat permanent pentru prevenirea accidentelor de circulație, principalul scop fiind diminuarea riscului rutier.
Astfel, pentru abaterile rutiere constatate, au fost aplicate 651 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, dintre care 4 pentru consum de alcool și 264 pentru viteză.
De asemenea, au fost reținute 89 de permise de conducere și au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.
În toată această perioadă, nu au fost înregistrate evenimente de amploare care să perturbe siguranța și liniștea cetățenilor, măsurile luate de poliția giurgiuveană atingându-și astfel scopul.
Pe aceasta cale, dorim sa mulțumim cetățenilor care au înțeles să respecte legea și astfel să se bucure în liniște de această minivacanță.

IPJ Giurgiu

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!