La zi Social

ISU Giurgiu, acolo unde e nevoie!

În perioada 02.01.2017 – 03.02.2017, subunitățile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Giurgiu au intervenit la 12 situații de urgență, astfel:
– 8 intervenții ale Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare și Descarcerare pentru acordarea primului ajutor medical. În cazul intervenţiilor SMURD cele mai frecvente simptome prezentate de pacienți au fost: hipertensiune arterială, cefalee, vertij, tahicardie, traumatisme.
1 intervenție degajare țurțuri- municipiul Giurgiu
1 intervenție asistență persoane- municipiul Giurgiu
1 intervenție incendiu casă de locuit- localitatea Prundu
1 intervenție incendiu magazin- localitatea Tântava
În data de 02.02.2017, ora 10:43 I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în municipiul Giurgiu, pe strada 1 Decembrie pentru îndepărtarea țurțurilor formați la nivelul acoperișurilor. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu. După executarea recunoașterii, echipajul de pompieri a acționat pentru degajarea țurțurilor care amenințau siguranța trecătorilor.
În data de 02.02.2017, ora 18:47 I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în municipiul Giurgiu pentru asigurarea unei persoane de sex masculin. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu. Bărbatul supraponderal a fost transportat de către pompieri din locuința acestuia la echipajul SAJ.
În data de 02.02.2017, ora 22:04 I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Prundu, pentru
stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. La locul solicitării s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autospecială de primă interveție și comandă din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu. Echipajul a intervenit pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars: mobilierul aferent celor două camere de locuit, tavanele din lemn ale acestora, acoperișul cu asterială din lemn și învelitoarea din tablă pe o suprafață de aproximativ 80 mp. În urma incendiului a decedat o persoană de sex masculin, în vârstă de 46 de ani. Cauza probabilă a incendiului: scânteie.
În data de 03.02.2017, ora 05:11 I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Tântava, pentru
stingerea unui incendiu izbucnit la un magazin. La locul solicitării s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă și spumă aparținând Detașamentului de pompieri Bolintin Deal. Echipajul a intervenit pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia a ars tavanul pe o suprafață de aproximativ 2 mp. Au fost distruse: o vitrină, un geam termopan și un aparat de aer condiționat. Cauza probabilă a incendiului o reprezintă un scurtcircuit electric.
În data de 02.02.2017, echipajele subunităților din cadrul ISU “Vlașca” Giurgiu au executat patru misiuni de patrulare, indentificare, preluare și transport a persoanelor fără adăpost. Pe timpul desfășurării acestei activități nu au fost găsite persoane care să necesite îngrijire medicală sau transport la spital.
De asemenea, echipajele subunităților din cadrul ISU “Vlașca” Giurgiu au executat opt recunoașteri în teren având ca scop pregătirea personalului în vederea cunoașterii riscurilor asociate obiectivelor din raioanele de intervneție, precum și educarea și instruirea utilizatorilor asupra modului de acțiune în cazul producerii unor situații de urgență.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!