Actualitate Anunțuri

ISU GIURGIU: Atenție la folosirea afumătorilor

O afumătoare improvizată, lăsată nesupravegheată sau spraîncălzită, a provocat un incendiu ieri dimineață, într-o gospodărie din localitatea Domnești. Când au văzut flăcările, proprietarii au sunat la 112.
La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Aceștia au constatat faptul că ardea o afumătoare improvizată. Fiind amplasată aproape de casa vecinilor, s-a afumat OSB-ul de la nivelul podului, pe o suprafață de aproximativ 4 mp.
Pentru a preveni astfel de cazuri, ISU Giurgiu recomandă cetățenilor să aibă în vedere repectarea următoarelor reguli:
⦁ afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile;
⦁ se recomandă ca acestea să fie făcute din cărămidă şi materiale incombustibile;
⦁ este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului;
⦁ afumătorile trebuie curățate, astfel încât să se evite scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți sau în contact cu sistemul de producere a fumului.

Compartimentul Informare și Relații Publice al ISU Giurgiu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!