Sărbătorile de iarnă se apropie, iar cetăţenii desfăşoară o serie de activităţi în gospodării pentru pregătirea preparatelor din carne (sacrificarea animalelor, afumarea produselor specifice Crăciunului, etc.). Pentru a se bucura de toate tradițiile, aceștia trebuie să adopte o serie de măsuri de prevenire a incendiilor sau a accidentelor casnice.
În această perioadă, ISU Giurgiu recomandă cetățenilor să aibă în vedere repectarea următoarelor reguli:
⦁ la sacrificarea porcului, locul ales pentru pârlirea acestuia trebuie să fie la o distanţă de siguranţă faţă de construcţii sau depozite de furaje;
⦁ buteliile de gaz utilizate trebuie să fie menținute la distanţă faţă de arzător, iar furtunurile de alimentare să aibă la capete coliere de fixare şi să nu prezinte fisuri;
⦁ nu trebuie folosită flacăra pentru verificarea etanşeităţii buteliei, a garniturilor sau a furtunului/conductei de gaz. Verificarea buteliei trebuie facută doar cu emulsie de apă cu săpun;
⦁ buteliile nu trebuie încălzite cu flacără și nici folosite în poziţie culcată, răsturnată sau înclinată;
⦁ în apropierea locului în care se desfășoară activitățile, trebuie asigurate mijloacele de primă intervenţie (recipiente cu apă, stingătoare etc.);
⦁ în cazul afumătorilor, acestea trebuie construite din zidării de cărămidă şi materiale incombustibile, trebuie amplasate la distanţe de siguranţă faţă de restul construcţiilor şi trebuie supravegheate pe toată perioada funcţionării;
⦁ pentru a se evita accidentările (plăgi tăiate, arsuri) se recomandă ca aceste activităţi să nu fie desfăşurate de către persoane aflate în stare de ebrietate.
Compartimentul Informare și Relații Publice