Actualitate Anunțuri

ISU GIURGIU: Muniție neexplodată, în localitatea Crevedia Mare

Un apel “112”, primit în această dimineață, sesiza faptul că în pădurea din localitatea Crevedia Mare a fost descoperită muniție rămasă neexplodată. Cel care a solicitat sprijinul autorităților a fost un bărbat care desfășura, ca hobby, activități de căutare a obiectelor vechi, folosind un detector de metale.
Echipa pirotehnică a ISU Giurgiu s-a deplasat la fața locului pentru asanarea terenului, fiind sprijinită de un reprezentant al primăriei din localitate, care le-a asigurat transportul cu ajutorul unui tractor, deoarece accesul în zona respectivă se realiza cu dificultate prin albia râului Neajlov și pe un drum forestier.
Cu acest prilej, pirotehnicienii au găsit muniția lângă un copac, acoperită aproape în totalitate de pământ. Aceștia au constatat că era vorba despre o bombă de aruncător, calibrul 82 mm.
Muniția a fost ridicată și va fi transportată în siguranţă, urmând ca ulterior să fie distrusă în poligonul de specialitate.
Informare preventivă
ISU Giurgiu informează cetățenii că trebuie să anunţe, de urgenţă, organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau ISU dacă descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată.
Atunci când găsesc obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată (cartușe, grenade, petarde, mine antitanc, proiectile de artilerie, rachete, bombe explozive, incendiare, toxice etc.), cetăţenii trebuie să respecte următoarele reguli:

  • să nu le mişte de pe locurile pe care se află;
  • să nu le desfacă şi să nu le predea operatorilor economici;
  • să nu le introducă în clădiri, încăperi sau locuinţe;
  • să nu le folosească pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;
  • să nu le lovească, să nu le taie şi să nu le demonteze;
  • să nu se joace cu muniţii neexplodate;
  • să nu folosească focul deschis în apropierea acestora.
Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!