Actualitate

Incendiu violent la o casă din Comana

O casă din localitatea Comana a ars aproape în totalitate, azi-noapte, cel mai probabil din cauza coșului de fum deteriorat. Proprietarii au observat incendiul destul de târziu, însă au reușit să iasă din casă și au sunat la 112.
La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Colibași și Punctului de Lucru Greaca, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat faptul că locuința ardea violent, cu flacără deschisă, atât la nivelul acoperișului, cât și în interior. Arderea a fost întreținută și de cantitatea mare de materiale combustibile din casă.
În urma incendiului au ars acoperișul, două camere de locuit, bucătăria, bunurile din interior și o anexă, suprafața totală afectată fiind de aproximativ 100 mp.
Informare preventivă
Cauzele producerii unor astfel de evenimente sunt legate de necurăţarea periodică a funinginei depuse pe coşurile de fum, neîntreţinerea acestora în urma folosirii îndelungate, precum și de neizolarea faţă de materialele combustibile din structura acoperişurilor şi planşeelor (grinzi, căpriori).
Pentru a preveni astfel de evenimente, vă recomandăm respectarea următoarelor măsuri:
⦁ coşurile de fum trebuie curăţate, verificate și reparate atunci când se constată defecțiuni;
⦁ în podurile clădirilor, coşurile trebuie tencuite pe interior şi pe exterior, date cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere;
⦁ coşurile de fum trebuie izolate faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!