La zi Social

JANDARMERIA GIURGIU: A scăzut numărul misiunilor, dar a crescut cel al amenzilor

jandarmerieCei de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi(IJJ) Giurgiu au prezentat, recent, presei locale, bilanţul activităţii pe 2013.
Astfel, şi anul trecut, acţiunile Jandarmeriei au vizat în principal asigurarea măsurilor de ordine pe timpul manifestărilor cu public numeros (activităţi cultural-artistice, sportive, acţiuni de protest, vizite oficiale) şi menţinerea ordinii publice în sistem integrat în zona de competenţă.
În 2013, au fost executate de jandarmi peste 7.400 de misiuni, cu 19% mai puţine decât în 2012.
Dintre acestea 883 au fost misiuni de asigurare a ordinii publice, 1.358 au fost intervenţii la solicitări “112” şi rezerve de intervenţie. Jandarmii giurgiuveni au participat la 4.476 misiuni de menţinere a ordinii publice, la 625 de misiuni în cooperare şi 91 de misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere.
În 2013, jandarmii au aplicat 1.426 sancţiuni contravenţionale, în creştere cu aproximativ 45 % comparativ cu anul 2012. Au fost 921 de amenzi contravenţionale în valoare de 345.800 lei şi 505 avertismente scrise.
„În anul 2013 nu au fost cazuri de tulburare gravă a ordinii şi liniştii publice şi nu s-a impus restabilirea acesteia. Acţiunile de intervenţie s-au executat în funcţie de evoluţia situaţiei operative şi au avut ca scop creşterea operativităţii prin reducerea timpului de reacţie, realizarea cooperării între instituţiile specializate în intervenţie”, mai anunţă cei de la IJJ Giurgiu.
        
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!