Actualitate

Jandarmeria Giurgiu, la ceas de bilanț

Luni, 13 ianuarie a.c., începând cu ora 10.00, în sala de festivităţi a Inspectoratului Scolar Giurgiu, s-a desfăşurat „Evaluarea activității Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Giurgiu pentru anul 2019”, eveniment la care au luat parte don partea IGJR, colonel VLĂDĂSCĂU ADRIAN, prefectul Aneta Matei, subprefectul Mirel Bragaru, primarul Nicolae Barbu, vicepresedintele CJ Lucian Corozel, primarul orasului Mihailesti, Mihai Dobre, precum şi reprezentanţi ai principalelor instituţii cu care Jandarmeria Giurgiu cooperează și colaborează in domeniul asigurării siguranţei cetăţenilor şi al combaterii criminalităţii.

În cadrul activităţii de evaluare, inspectorul şef al I.J.J. Giurgiu,  Daniel Petrut Rusanu, a prezentat activităţile organizate, misiunile executate şi rezultatele obţinute în anul precedent, precum şi aspecte privind neajunsurile şi problemele cu care s-a confruntat inspectoratul. Invitaţii au apreciat aportul jandarmilor la asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi au felicitat cadrele inspectoratului pentru modul în care şi-au îndeplinit atribuţiile în anul 2019.

Rand pe rand, oaspetii au tinut sa evidentieze activitatea IJJ, felicitandu-i pe jaandarmi pentru rezultatele bune obtinute pe parcursul anului 2019.


Potrivit datelor prezentate, in anul precedent, jandarmii giurgiuveni au executat peste 13.000 de misiuni: 862 misiuni de de asigurare a ordinii publice (misiuni la manifestări cultural-artistice şi religioase, misiuni la manifestări sportive, misiuni pe timpul vizitelor oficiale, acțiuni executate premergător și pe timpul desfășurării alegerilor, alte acţiuni), 2.761 acţiuni de intervenţii pentru aplanarea unor conflicte, 7.835 misiuni de menţinere a ordinii publice, 1.171 misiuni în cooperare/colaborare cu alte instituții.
Au fost constatate de către jandarmi un număr de 40 infracţiuni, cu 57 autori, acestea făcând obiectul a 37 dosare cu acte premergătoare începerii urmăririi penale şi au fost aplicate 1.979 de sancţiuni contravenţionale, din care 996 au fost amenzi în valoare de 482.800lei, iar 983 au fost avertismente scrise.
Pe timpul executării misiunilor de menţinere a ordinii publice în sistem integrat, au fost constatate un număr de 182 infracţiuni, cu 197 de autori, care au făcut obiectul a 161 de dosare cu acte premergătoare începerii urmăririi penale.
Totodată, au fost executate 444 de acțiuni preventive în cooperare cu politia pentru creșterea gradului de siguranța publică.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!