Actualitate

Jandarmii au adus omagiu eroilor de Ziua Națională a României

Clipboard02Peste 120 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Giurgiu au participat astăzi la ceremonialul militar şi religios organizat în municipiul Giurgiu cu prilejul Zilei Naţionale a României. Principala misiune a Jandarmeriei a fost de a asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică pe timpul activităţilor ce au avut loc la Monumentul Eroilor din incinta Bisericii Eroilor și în Piaţa Tricolorului.

Astfel, începând cu ora 10.00 jandarmii giurgiuveni au depus coroane de flori şi au adus un omagiu eroilor la monumentul Eroilor din incinta Bisericii Eroilor.

Activităţile au continuat în Piaţa Tricolorului cu parada militară. Două plutoane de jandarmi au deschis blocul de defilare al Ministerului Afacerilor Interne şi au prezentat onorul în aplauzele giurgiuvenilor.IMG_0207

 A urmat defilarea autospecialelor de intervenţie care contribuie la îndeplinirea cu succes a misiunilor încredinţate Jandarmeriei. Autoturismele pe care giurgiuvenii le-au putut vedea pe timpul paradei sunt folosite de jandarmi în misiunile de asigurare a ordinii publice, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și asigurarea unui climat normal de viață al cetățenilor din municipiul și județul Giurgiu.

Autospecialele asigură deplasarea cu operativitate a efectivelor și sunt dotate cu mijloace de semnalizare luminoase și acustice, precum și cu dispozitive de amplificare a vocii.

La defilare au participat și câinii de serviciu, exemplare deosebite, inteligente, abile şi mai ales devotate.

Fie că participă la misiuni speciale, fie că sunt folosiţi în patrulări, ciobăneştii germani îşi fac datoria alături de jandarmii care îi coordonează şi sunt trataţi cu acelaşi respect.

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României vor continua începând cu ora 18.00 cu retragerea cu torțe de la intersecția șoselei București cu strada Tineretului până în fața Primăriei municipiului, activitate la care Inspectoratul de Jandarmi Județean Giurgiu va fi reprezentat de un pluton de jandarmi.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!