Actualitate

Jandarmii giurgiuveni, la datorie de Înviere

 Peste 300 de jandarmi vor fi la datorie în intervalul 06-09 aprilie a.c. cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale. În baza planului de măsuri pentru creșterea siguranței publice, în această perioadă jandarmii vor fi prezenți în mijlocul giurgiuvenilor și vor asigura măsurile necesare astfel încât manifestările religioase să se desfășoare în condiții de siguranță. Jandarmii vor fi angrenaţi şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională.
În Vinerea Mare, începând cu ora 17.00, jandarmii vor fi alături de credincioși la slujbele dedicate Deniilor, în lăcașuri de cult din municipiul Giurgiu, orașul Bolintin Vale, localitățile Comana și Clejani.
În noaptea de Înviere, începând cu ora 22.00, jandarmii vor asigura ordinea şi siguranţa publică la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului”, Mănăstirea “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, Schitul „Sfântul Nicolae”, Biserica „Sfântul Haralambrie” din municipiul Giurgiu, la Mănăstirea Comana, MănăstireaSfântul Ioan Rusuldin Slobozia, MănăstireaBuna Vestiredin Malu Spart și în zona lăcașurilor de cult din localitățile Remuș, Frătești, Dobreni, Bulbucata, Malu Spart, Drăgănescu și Letca Nouă.
            Pentru a petrece aceste clipe în linişte şi siguranţă, cetățenii sunt sfătuiți:

  • să respecte indicaţiile jandarmilor;
  • să acorde atenţie pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase şi pe timpul deplasării cu lumânările aprinse, în autovehicule şi pe traseele de deplasare;
  • să supravegheze în permanență minorii care îi însoțesc;
  • să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale și să să nu lase la vedere, în autoturisme, bunuri de valoare care pot atrage atenţia;
  • să apeleze, în caz de urgenţă, numărul unic 112 sau să se adreseze celei mai apropiate patrule de ordine şi siguranţă publică.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!