Actualitate

Nu se mai ţin spectacole la Ateneul Bălănescu

  • Ateneu_giurgiuSpectacolele programate la Ateneu și în sala mare a Centrului Cultural sunt suspendate temporar pentru siguranța cetățenilor

“Atâta timp cât nu avem garanția că sunt îndeplinite 100% toate normele de securitate la incendiu şi siguranţa cetăţenilor, nu vom mai permite organizarea de spectacole la Ateneul Nicolae Bălănescu și la sala de festivităţi a Centrului Cultural Ion Vinea”, a declarat în această după-amiază primarul Nicolae Barbu, în cadrul unei conferinţe de presă convocate pe această temă.

Decizia a fost luată în urmă cu puțin timp de către Executiv, în urma verificărilor făcute de specialiștii din cadrul Primăriei. Mai mult, în ceea ce privește clădirea Ateneului, la începutul anului 2015, s-a constatat că nu exista autorizatia PSI – chiar dacă la demararea construcţiei în 2006, exista un aviz.

În luna mai 2015, Centrul Cultural Local Ion Vinea (instituţia care administrează Ateneul) a încheiat un contract de expertizare PSI a construcţiei. În urma verificarii documentaţiei, deoarece nu a fost respectat proiectul tehnic vizat spre neschimbare de către ISU în 2006 şi fiindcă, la recepţia din 2009, comisia a fost alcătuită doar din personal de specialitate al Primăriei, constructorului, proiectantului, fără participarea persoanelor delegate de la ISU, Inspectoratul de Stat în Construcţii, expertul a recomandat realizarea unei expertize tehnice asupra clădirii.

Abia după implementarea acestor cerinţe se poate cere autorizarea ISU, a declarat primarul Nicolae Barbu cel care a completat: “Nu vreau să spun că până acum Ateneul a reprezentat un pericol pentru siguranta cetățenilor din orice punct de vedere, ci doar că nu avem documentele care sa infirme acest lucru.(…) În acest sens am dispus, prin dispoziţie de primar, înfiinţarea unei comisii care să verifice documentaţia tehnică, avizele şi autorizaţiile de funcţionare ale tututor imobilelor ce aparţin domeniului public şi privat al municipiului Giurgiu, inclusiv cele aparţinând societăţilor subordonate”.

            Edilul șef a mai spus că a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Centrul Cultural Ion Vinea, că se suspendă toate spectacolele până la intrarea in legalitate, completând că securitatea oamenilor primează şi, tocami de aceea, se caută soluții pentru ca aceste evenimente să poată fi găzduite la Teatrul Tudor Vianu. Asta dacă şi ISU Giurgiu îşi va da avizul! Fiindcă s-a cerut şi un punct oficial în acest sens.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!