Sport

Kehinde Fatai ratează returul cu Olympique Lyon din cauza unei accidentări

Astra nu se va putea baya pe golgheterul său în returul cu Lyon / FOTO: Daniel Grecu - ValahiaTV
Astra nu se va putea baza pe golgheterul său în returul cu Lyon / FOTO: Daniel Grecu – ValahiaTV

Veşti proaste pentru Daniel Isăilă cu 24 de ore înainte de meciul cu Olympique Lyon. Kehinde Fatai este accidentat şi nu va fi prezent pe teren în cea mai importantă partidă din istoria clubului giurgiuvean. Golgheterul Astrei nu s-a antrenat de trei zile şi va fi înlocuit în primul unsprezece de Bukari sau Alibec.

Accidentarea lui Kehinde Fatai din partida cu Rapid s-a dovedit a fi una mult mai serioasă decât s-a crezut iniţial. Vârful nigerian a suferit o leziune fibrilară şi nu va putea să-şi ajute colegii în returul cu Olympique Lyon.

„Sunt şanse destul de mici ca Fatai să fie recuperat până la ora meciului. El nu s-a antrenat nici ieri şi nu o va face nici azi. Orice antrenor are şi un plan de rezervă. Nu trebuie să ne plângem acum ci să rămânem încrezători în şansele noastre” a declarat miercuri după-amiază antrenorul Astrei Daniel Isăilă în cadrul unei conferinţe de presă.

În situaţia în care totuşi medicii vor face minuni, iar atacantul va fi refăcut, Isăilă a dat de înţeles că acesta nu va fi folosit în primul unsprezece.

„Va fi foarte dificil pentru el să facă parte din cei unsprezece jucători care vor fi trimişi pe teren după trei zile în care n-a efectuat niciun antrenament” a mai spus Isăilă.

De cealaltă parte, antrenorul francezilor, Hubert Fournier, crede şi nu prea în absenţa vârfului nigerian pe care-l consideră cel mai valoros jucător al Astrei: „În acest moment nu am informaţii exacte dacă Fatai va absenta sau nu de pe teren. Cert este că Fatai reprezintă cheia atacului Astrei. Este otrăvitor pentru orice apărare” a declarat Fournier.

În afara lui Fatai, Astra mai are două absenţe importante: Valerică Găman şi Alexandru Măţel. Dacă fundaşul central s-a accidentat la meciul cu FC Braşov, Măţel se antrenează în continuare separat după conflictul cu patronul Ioan Niculae.

Zece absenţe pentru OL!

Dacă Astra va fi nevoită să schimbe tactica de joc din cauza unui singur jucător ofensiv, Lyon pare o echipă blestemată.

Hubert Fournier nu se va putea baza mâine pe o echipă întreagă! „Avem o grămadă de absenţe, foarte multe pentru acest nivel” a spus antrenorul lui OL.

Nu mai puţin de zece jucători nu vor putea evolua pentru Lyon în returul cu Astra. În afară de fundaşul central Rose eliminat la meciul din urmă cu o săptămână, vor mai absenta mijlocaşii Gourcouff, Fekir, Fofana şi Grenier, atacanţii Yattara şi Benzia, dar şi fundaşii Bisevac, Umtiti şi Bedimo (toţi accidentaţi sau nerefăcuţi după accidentări).

Lipsa lui Fatai pare cu atât mai importantă cu cât Fournier va improviza în centrul defensivei în condiţiile în care mai are la dispoziţie un singur stoper de meserie, Kone.

Cum ar putea arăta joi unsprezecele de start al Astrei: S. Lung – L. Rus, Ben Youssef, Oros, J. Morais – Yahaya, Laban – G. Enache, Budescu, William – Bukari.

5 goluri a marcat Kehinde Fatai în Europa League, fiind golgheterul Astrei Giurgiu în cupele europene.

Bogdan Vladu

FOTO: Daniel Grecu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!