Sport

Opt ani la noi, 4 zile la ei

bayernDacă pentru justiţia de la noi a fost nevoie de opt ani, adică de vreo 3000 de zile, pentru a da un verdict împotriva unor ”exponenţiali” ai fotbalului românesc, în Deutschland-ul Angelei Merkel nu a fost nevoie decât de patru zile mari şi late pentru a se ajunge la un verdict.
E adevărat, în Germania contemporană lunii martie, 2014, a fost vorba de un autodenunţ, Uli Hoeness, nimeni altul decât preşedintele celui mai mare club al momentului, Bayern Munchen, recunocându-şi vinovăţia.
După ce Parchetul din Munchen a cerut cinci ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru cel care a fost acuzat de o fraudă fiscală de 27 milioane de euro, instanţa a hotărât în cele din urmă o pedeapsă identică cu a lui Mihai Stoica, respectiv 3 ani şi jumătate cu executare.
Cazul a fost sesizat practic de către presa sportivă germană anul trecut, când despre Hoeness s-a scris şi comentat că ar ascunde importante sume de bani în Elveţia. Acesta s-a autodenunţat fiscului german, dar judecătorul a avut totuşi dubii asupra sincerităţii şi exhaustivităţii confesiunii sale.
Uli Hoeness, campion mondial cu RFG în 1974 şi triplu câştigător al Cupei Campionilor Europeni cu Bayern Munchen între 1974 şi 1976, are 61 de ani şi a fost pus sub acuzare pentru evaziune fiscală pe 30 iulie 2013.
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!