Sport

Oleg Protasov a semnat cu Astra Giurgiu până la finele sezonului

Oleg Protasov (dreapta) alături de preşedintele Dinu Gheorghe / Foto: Bogdan Vladu - informatiadegiurgiu.ro
Oleg Protasov (dreapta) alături de preşedintele Dinu Gheorghe / Foto: Bogdan Vladu – informatiadegiurgiu.ro

Noul antrenor al Astrei Giurgiu a fost prezentat oficial vineri după-amiază în cadrul unei conferinţe de presă. Oleg Protasov (50 de ani) a semnat un contract valabil până la finele sezonului, obiectivul trasat de conducere fiind locurile 1-2.

Ceea ce părea la început o glumă, s-a adeverit. Astra Giurgiu s-a despărţit de Daniel Isăilă, antrenorul care a adus în vitrina clubului singurele trofee din istorie: Cupa şi Supercupa României.
În locul acestuia a fost adus ucraineanul Oleg Protasov, fostă glorie a naţionalei Uniunii Sovietice şi fost antrenor al echipei Steaua Bucureşti (în 2005). El a fost prezentat oficial vineri după-amiază de preşedintele Dinu Gheorghe.
“Astra este o echipă foarte bună, cu potenţial. Putem face împreună lucruri frumoase în viitor” a declarat Oleg Protasov care a mărturisit că a fost convins în numai câteva ore să vină la formaţia giurgiuveană.
A semnat până în vară
Conform preşedintelui Dinu Gheorghe, Oleg Protasov a semnat un contract valabil până în vara lui 2015 cu opţiune de prelungire. Obiectivul trasat de conducere este acelaşi pe care-l avea şi Daniel Isăilă: o clasare care să permită calificarea în preliminariile Ligii Campionilor (locurile 1-2).
Oleg Protasov va fi ajutat la Astra de Ştefan Stoica (antrenor secund) şi un preparator fizic din Grecia. La formaţia giurgiuveană vor continua antrenorul secund Cezar Zamfir, antrenorul cu portarii Dorin Roşca precum şi doctorul Mircea Miu.
După conferinţa de presă, Oleg Protasov a condus primul antrenament al Astrei. La acesta a asistat şi patronul Ioan Niculae care a discutat câteva minute cu noul „principal”.
De la antrenamentul de vineri au lipsit Lung, Enache, Laban şi Ben Youseff (convocaţi la naţionalele României, Ciprului şi Tunisiei), dar şi Alibec.
Absenţi în ultima perioadă din cauza unor accidentări, fundaşul Valerică Găman şi atacantul Kehinde Fatai au revenit la antrenamente, dar s-au pregătit separat.

Opt echipe a antrenat în carieră Oleg Protasov înainte de a ajunge pe banca tehnică a celor de la Astra Giurgiu: Olympiacos Pireu (2003-2004, campion al Greciei), Steaua Bucureşti (2005), Dnipro Dnipropetrovsk (2005-2008), Kuban Krasnodar (2008), Iraklis Salonic (2009), FK Rostov (2009-2011), FC Astana (2011-2012) şi Dinamo Minsk (2012-2013).

Debutul noului antrenor al Astrei va avea loc duminică, 19 octombrie, la Mediaş, cu Gaz Metan.

Text şi foto: Bogdan Vladu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!