Actualitate Sport

CUPA ROMÂNIEI (JUDEŢ) / Favoritele merg mai departe. Cu o singură excepţie

Goluri multe în prima etapă a Cupei României (faza judeţeană) FOTO: Costel Nicolae, informatiadegiurgiu.ro
Goluri multe în prima etapă a Cupei României (faza judeţeană)
FOTO: Costel Nicolae, informatiadegiurgiu.ro

Noua ediţie a Cupei României (faza judeţeană) a strâns la start numai 19 formaţii din cele 52 care activează în acest moment în fotbalul giurgiuvean. Argumentele absenţei masive? Meciurile se dispută la mijlocul săptămânii, jucătorii sunt la serviciu, fonduri insuficiente. Realitatea? Lipsa de interes.

Prima etapă a competiţiei s-a desfăşurat miercuri, 7 octombrie, cu începere de la ora 16.00.

Conform programului stabilit de AJF Giurgiu au s-au disputat nouă partide: opt dintre acestea între echipe din Liga a V-a şi Liga a IV-a respectiv una între formaţii din Liga a IV-a.

Câştigătoarea ediţiei precedente, Unirea Izvoarele, s-a calificat automat în următoarea etapă.

Majoritatea meciurilor au reprezentat o simplă formalitate pentru echipele din Liga a IV-a. Chiar dacă multe dintre ele au folosit şi jucători care au evoluat mai puţin în acest sezon.

A fost însă şi o surpriză uriaşă. Viitorul Puieni a eliminat pe AS Mihai Bravu (scor 4-3) şi merge mai departe în competiţie. Cel mai palpitant meci al zile ai avut loc între Giganţii Vărăşti şi Progresul Valea Dragului, fnalista de acum doi ani. După 4-4 la finalul celor 90 de minute s-a trecut direct la loviturile de departajare, oaspeţii câştigând cu 8-7.

Antrenor versus… manager

CSM Dunărea Giurgiu a dispus cu 9-1 de Energia Remuş. Pe lângă cele 10 goluri, s-au consemnat şi două evenimente interesante.

Primul dintre ele a reprezentat revenirea pe teren a lui George Şanţmare. Antrenorul celor de la CSM Dunărea a evoluat din nou pentru o echipă din Giurgiu după mai bine de trei ani de absenţă. Acesta a jucat mijlocaş central, oferind pase utile “colegilor” din avanposturi.

Cel de-al doilea s-a petrecut între buturile formaţiei de Liga a V-a. Portarul Energiei a fost Dan Rotaru, managerul general al celor de la Arsenal Malu. Învins de nouă ori, Rotaru a reuşit câteva intervenţii excelente, parând inclusiv o lovitură de la unsprezece metri.

Iată rezultatele complete ale primei etape a Cupei României (faza judeţeană):

Giganţii Vărăşti – PROGRESUL VALEA DRAGULUI 4-4, 7-8 d.l.d.
Energia Remuş – CSM DUNĂREA GIURGIU 1-9
Săbărelul Ciocoveni – ARSENAL MALU 2-4
AS Scărişoara – REAL COLIBAŞI 2-4
Viitorul Letca Nouă – PETROLUL ROATA 1-5
Viitorul Putineiu – ARGEŞUL MIHĂILEŞTI 0-2
VIITORUL PUIENI – AS Mihai Bravu 4-3
Unirea Joiţa – AVÂNTUL FLOREŞTI 1-2
FC Bolintin Deal – ZMEII OGREZENI 1-3
Unirea Izvoarele calificată direct în etapa următoare.

AJF Giurgiu urmează să stabilească zilele următoare când va avea loc tragerea la sorţi pentru cea de-a doua etapă a Cupei precum şi data de disputare ale meciurilor.

Bogdan Vladu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

2 comentarii

Ristea Jan 8 octombrie 2015 at 8:38

daca nu aflati scorurile corecte de ce mai publicati articole:
AS Gigantii Varasti – AS Progresul Valea Dragului 4-4 iar dupa loviturile de departajare 7-8 in favoarea echipei AS Progresul Valea Dragului

Răspunde
informatia 8 octombrie 2015 at 10:57

Aveţi dreptate. A fost o eroare din partea noastră pe care ne-o asumăm. Rezultatele au fost centralizate la puţin timp după încheierea partidelor, de aceea a apărut această greşeală. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat.

Răspunde

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!