Actualitate

Cazul Hardy, în plenul Consiliului Judeţean

O parte din suma necesară repatrierii trupului neînsufleţit al lui Chauncey Hardy va ajunge la familia sportivului şi din partea Consiliului Judeţean. Joi, 13 octombrie, în cadrul şedinţei extraordinare, au fost transmise o serie de mesaje de încurajare a celor care au rămas în urma tânărului american, dar a fost luată în discuţie şi amenda primită de Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu. Unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean a vizat aşadar acordarea unui sprijin financiar de 50.000 de lei Asociaţiei Sportive Baschet Giurgiu. Punctul respectiv a oferit ocazia celor prezenţi să îşi spună părerea cu privire la cazul sportivului american, care a murit duminică, la spitalul Bagdasar din Capitală, unde a ajuns în comă, în urma unei altercaţii petrecute într-un bar din Giurgiu.

„Va trebui să îi şi vedem identificaţi pe cei care au fost implicaţi în această tragedie şi deferiţi Justiţiei”, a spus preşedintele Dumitru Beianu.

La rândul său, vicepreşedintele Dumitru Gavrilă a criticat atitudinea celor care au dezbătut public acest caz, punând în umbră adevăraţii vinovaţi.

„De zile întregi se mediatizează municipiul Giurgiu, primarul Lucian Iliescu, Spitalul Judeţean de Urgenţă, dar nu se mediatizează cei care chiar l-au omorât pe baschetbalist”, a spus Gavrilă.

O amendă… colectivă

Pe de altă parte, a fost luată în discuţie şi situaţia amenzilor date medicilor care au fost de gardă în noaptea în care Hardy a ajuns la Spitalul Judeţean, Serviciului de Ambulanţă, dar şi conducerii unităţii spitaliceşti. Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, a declarat că amenda pentru spital va fi de fapt plătită de instituţia pe care o conduce, deci, implicit de toţi giurgiuvenii, criticând această situaţie.

„A fost aplicată o lege, da, dar este vorba despre o legislaţie proastă şi incompletă pentru că amenda respectivă, aşa cum deja s-au făcut comentarii în presă, va fi suportată de toţi giurgiuvenii. Conducerea spitalului va face o adresă prin care vor specifica faptul că în contractul sărac pe care îl are cu CAS, nu are loc pentru o asemenea sumă, o să ne ceară nouă, iar noi va trebui să dăm banii. Noi, în acelaşi timp, ne străduim să facem lucrări de investiţii, de dotări, de modernizări la spital”, a spus Beianu, precizând că suma reprezentând amenda ar fi putut fi folosită în continuare pentru investiţiile necesare unităţii spitaliceşti.

La rândul său, consilierul PNL şi avocatul Georgeta Mihuţ a cerut în plen conducerii Consiliului Judeţean contestarea în instanţă a amenzii respective.

„Ministerul Sănătăţii, prin vocea domnului Arafat, uită în ce hal ne-a predat acest spital, uită că de ani de zile, practic, secţia de neurologie şi toată clădirea veche nu au beneficiat de niciun leu de la minister, se uită că de un an de zile, spaţiile spitalului au intrat în renovare totală, s-a curăţat curtea, suntem în negocieri pentru cumpărarea din bugetul judeţului a unui aparat tomograf”, a spus Mihuţ.

 

Arafat şi tomograful

La rândul său, consilierul PNL Ion Gaghii a vorbit despre declaraţia secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, cu privire la faptul că în cazul lui Chauncey Hardy nu ar fi fost folosit aparatul tomograf al Spitalului Judeţean Giurgiu, pentru că noaptea, acesta nu ar funcţiona.

„El ( Raed Arafat, n.r.) ştia bine că la Giurgiu nu există aparat tomograf şi face o asemenea afirmaţie aberantă, tocmai pentru a realiza suportul celorlalte acţiuni aberante pe care le-a comis cu amenzile pe care le dă unor oameni de care nu are habar în ce condiţii lucrează”, a declarat Gaghii.

Cazul Hardy a fost luat în discuţie şi de consilierii PSD, Aurelia Dobre şi Cristian Marciu.

Cei doi au propus oferirea unui sprijin (mai ales) moral echipei de baschet CSS Giurgiu, despre care conducerea Clubului afirma săptămâna trecută că s-ar putea destrăma.

„Ca să arătăm preţuirea şi consideraţia noastră pentru echipa de baschet, propun ca toţi consilierii judeţeni să îşi cumpere bilete la următorul meci, să mergem cu toţii acolo şi să le arătăm că suntem alături de ei”, a spus Marciu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!