Politic

Aleşii locali PNL s-au întrunit la Braşov

Liga Aleşilor Locali PNL s-a întrunit vineri, 14 octombrie, la Braşov, în cadrul unei reuniuni care a adunat circa 1500 de reprezentanţi liberali din administraţia publică locală. Mesajele care au deschis evenimentul au fost adresate de primii doi lideri ai acestei structuri, Aristotel Căncescu- preşedintele Ligii şi primarul municipiului Giurgiu- Lucian Iliescu, primvicepreşedinte. De-a lungul lucrărilor au avut loc numeroase luări de cuvânt, principalul subiect fiind legat de abuzurile actualei puteri îndreptate împotriva aleşilor locali ai opoziţiei, alte teme de discuţie fiind legate de întreprinderea unor acţiuni care să consolideze şi să mărească încrederea şi capitalul electoral al formaţiunii liberale.

Finalul evenimentului a aparţinut preşedintelui PNL, Crin Antonescu, acesta solicitând, pentru început, păstrarea unui moment de reculegere în memoria fostului preşedinte PNŢCD, Ion Diaconescu. Personalitatea acestuia a fost, de altfel, evocată în prima parte a discursului ţinut de liderul PNL. „Am să vă spun foarte repede o istorioară pe care am trăit-o împreună cu Ion Diaconescu, prin ’97, într-o delegaţie la Moscova, era preşedintele Camerei.

Pe drum mi-a spus un lucru pe care vreau să îl ţin minte, pentru că există când nu te mai aştepţi victorii nesperate, şi mi-a spus «Am petrecut ani de zile în puşcărie cu teama că ne vor duce în Rusia. Chiar nu m-am gândit că am să mă duc în Rusia, la Kremlin, ca preşedinte al Parlamentului din România». Şi asta s-a întâmplat”, a relatat Crin Antonescu.

Liderul liberal a adresat tuturor celor prezenţi felicitări pentru modul în care îşi fac datoria pentru comunităţile care i-au ales, şi asta în ciuda dificultăţilor provocate de o guvernare extrem de agresivă şi care ignoră principiile democratice şi constituţionale. Crin Antonescu a reliefat, de asemenea, faptul că scena politică românească evidenţiază o premieră în ceea ce priveşte raporturile electorale. „Niciodată în ultimii douăzeci de ani nu a fost în România o putere care să stea mai prost în sondaje, în imaginea oamenilor. Niciodată nu a fost o putere mai compromisă, mai lipsită de argumente şi de resurse decât puterea actuală – Băsescu, Boc şi asociaţii. Sunt în această situaţie şi se vede cu ochiul liber acest lucru pentru că au vorbit mereu de reformă şi sunt partidul care s-a transformat într-un partid stat mai tare decât PSD-ul în 2004. Sunt partidul care au înţeles să numească reformă destabilizarea, chiar distrugerea unor instituţii şi sisteme publice lovind întotdeauna pe cel de jos, pe cel care, într-adevăr, munceşte pentru societate, lovind profesorul, învăţătorul, doctorul, cadrul medical, poliţistul din stradă. Niciodată birocraţia de la vârful ministerelor şi din jurul puterii, birocraţie plătită, de asemenea, pe bani publici, cu mult mai mulţi decât cei pe care o societate are voie, şi lumea ştie asta, discursul despre reformă nu poate fi crezut de nimeni. Sunt cea mai compromisă putere pentru că au vorbit despre reforma justiţiei, despre dreptate, despre aducerea politicienilor, demnitarilor, puternicilor zilei pe plan de egalitate cu oricare cetăţean în faţa legii şi vedem ce? Noi, care am pierdut nişte alegeri în 2008, acuzaţi pe nedrept în privinţa asta, vedem că, deşi încă premierul Tăriceanu a asumat răspunderea împreună cu întregul guvern liberal pe un pachet de legi de reformare a justiţiei exact aşa cum l-a cerut Monica Macovei şi cum l-a cerut Traian Băsescu, că deşi l-au pus şeful la DNA pe care l-au dorit Monica Macovei şi Traian Băsescu, deşi au pus la Parchet pe şefa pe care a dorit-o Monica Macovei şi Traian Băsescu, deşi de trei ani de zile toată puterea, în toate instituţiile, de la servicii până la Parchet, de la majoritate parlamentară până la guvern este deţinută de aceşti oameni, niciodată sentimentul public şi, fără îndoială, realitatea nu a fost mai puternică acum că justiţia este controlată politic, că serviciile sunt controlate politic”, a declarat Crin Antonescu.

În ceea ce priveşte delegaţia Organizaţiei PNL Giurgiu, ca de obicei aceasta a fost una dintre cele mai reprezentative. Despre evenimentul în cauză, primarul Lucian Iliescu declara că el reprezintă încă o dovadă a importanţei reprezentanţilor administraţiei publice locale. „S-a dovedit din nou că suntem baza PNL, suntem o forţă care are capacitatea de a câştiga alegerile, în primul rând pe cele locale şi, apoi, pe cele parlamentare. Totul depinde de noi, trebuie să ne organizăm şi să obţinem rezultate superioare celor ale actualei puteri”, a spus primarul Iliescu.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, ne-a declarat că înlăturarea guvernării PD-L este un obiectiv de maximă importanţă : „Este la îndemâna noastră să ne organizăm în aşa fel încât să avem succes, să câştigăm alegerile. Trebuie să facem eforturi şi să scăpăm de această guvernare dezatruoasă”.

Senatorul Vasile Mustăţea a remarcat şi el unitatea şi coeziunea care s-au reliefat în cadrul întrunirii: „S-a dovedit din nou că suntem mai uniţi decât oricând. Sunt convins că vom găsi modalităţile prin care să ne atingem obiectivele pe care ni le-am propus”.

Nu în ultimul rând, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Gavrilă, a scos în evidenţă solidaritatea pe care au dovedit-o aleşii locali PNL în faţa atacurilor puterii : „Mesajul principal transmis de colegii noştri a fost că s-au săturat de guvernarea lui Băsescu şi a lui Boc. De fapt, s-au săturat chiar şi cei care l-au votat pe Traian Băsescu, acum nu îl mai vor, nici pe el şi nici partidul lui”.

 

Rezoluţia Ligii Aleşilor Locali PNL- Braşov, 14 octombrie 2011

Având în vedere:

– Intensificarea fără precedent a presiunilor de ordin politic şi financiar asupra primarilor opoziţiei;

– Amplificarea procesului de racolare a primarilor, în care vârf de lance, alături de PDL, a devenit UNPR, partidul creat prin impostură şi trădare;

– Reluarea discuţiilor despre reorganizarea administrativ-teritorială şi încercările actualei puteri de a găsi formule administrative şi legislative prin care să altereze voinţa electoratului;

– Măsurile aberante luate de actualul guvern, precum eliminarea subvenţiei la energie termică, menite a lovi în comunităţile locale conduse de reprezentanţi ai opoziţiei;

– Acţiunile întreprinse la nivel central şi parlamentar de către opoziţie pentru a stopa abuzurile puterii şi derapajele care afectează funcţionarea instituţiilor democratice în România;

– Nevoia de a pregăti şi aborda competiţiile electorale care urmează printr-o acţiune fermă şi unitară

Liga Aleşilor Locali ai Partidului Naţional Liberal adoptă următoarea REZOLUŢIE

  1. Aleşii locali ai Partidului Naţional Liberal sprijină iniţiativa parlamentară de constituire a unei comisii care să monitorizeze transferurile bugetare către administraţia locală şi alocările făcute, pe fiecare localitate, în decursul acestui an, prin hotărâre de Guvern. Practica atribuirii de fonduri publice exclusiv pe criterii politice şi clientelare afectează o mare parte dintre cetăţenii României, care sunt astfel „pedepsiţi” pentru că nu au ales în fruntea localităţilor reprezentanţi ai puterii.
  2. LAL-PNL consideră că discuţiile despre reorganizarea administrativ-teritorială, precum şi cele despre comasarea unor localităţi creează o presiune fără precedent asupra aleşilor locali. De fapt, puterea urmăreşte, sub pretextul populist al lipsei de fonduri, să numească în fruntea comunităţilor locale reprezentanţi proprii, mandataţi pentru a organiza procesul electoral de aşa manieră încât să salveze falimentul guvernării Băsescu-Boc.
  3. Liga Aleşilor Locali ai PNL consideră că astăzi preocuparea puterii n-ar trebui să fie alegerile, ci rezolvarea problemelor presante ale comunităţilor locale, legate de finanţarea administraţiilor locale pentru îndeplinirea unor servicii esenţiale pentru cetăţean, precum învăţământul, sănătatea şi ordinea publică.
  4. LAL – PNL va pune la dispoziţie toată expertiza de care dispune pentru a împiedica iniţiativele puterii care afectează construcţia statului şi funcţionarea administraţiei.
Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!