Politic

Viorel Teodorescu vorbeşte despre deciziile ANI privind incompatibilitatea sa

_DSC0245-001Deşi el şi-a dat demisia la timp, nu a fost înlocuit în termenul stabilit prin lege. Deputatul PNL de Giurgiu Viorel Teodorescu a ieşit în conferinţă de presă, vineri, 14 martie, cu precizări, după ce Agenţia Naţională de Integritate(ANI) l-a acuzat de incompatibilitate.
Teodorescu le-a reamintit jurnaliştilor locali faptul că, în perioada în care a fost consilier municipal, a fost ales membru în Consiliile de Administraţie ale două societăţi aflate în subordinea Consiliului Local Giurgiu, respectiv SC Tracum şi Zona Liberă. Vorbim, aşadar, şi despre două hotărâri de consiliu în acest sens, aprobate în baza unor avize de legalitate, nefiind deci atacate de Prefectură la momentul respectiv. Una dintre deciziile ANI privind incompatibilitatea lui Viorel Teodorescu se referă strict la acea perioadă. Însă, deputatul consideră că Prefectura, dacă ar fi fost o ilegalitate, ar fi trebuit să se sesizeze.
Apoi, după ce a câştigat alegerile parlamentare din 2012, Teodorescu şi-a dat demisia din Consiliile de Administraţie la timp. Se întâmpla pe 23 decembrie 2012, demisia având ca dată 1 ianuarie 2013. „Această demisie este un act unilateral. În baza demisiilor, acele unităţi(Tracum şi Zona Libera, n.r.) ar fi trebuit să facă referate pe care să le trimită Consiliului Local care, la rândul său, ar fi trebuit să numească alţi consilieri în funcţiile respective. Acest lucru nu s-a întâmplat în termenii impuşi de lege”, a spus Viorel Teodorescu.
Chiar dacă, teoretic, n-ar mai trebui să fie „treaba” deputatului, ANI nu ia în considerare faptul că demisia a fost depusă la timp, ci decizia de incompatibilitate vizează toate măsurile luate sau nu inclusiv de societăţile respective, după actul iniţial.
Viorel Teodorescu a spus că va ataca în Instanţă deciziile ANI, iar la fel se pare că vor face şi ceilalţi 31 de parlamentari aflaţi în aceeaşi situaţie. Altfel, deputatul PNL de Giurgiu consideră că aceste decizii ale Agenţiei ar fi fost pregătite „mai demult”.
Una peste alta, întrebat cum au reacţionat cei din societăţile care nu l-au înlocuit la timp în Consiliile de Administraţie, Viorel Teodorescu a spus că s-au conformat, trimiţând, mai nou, către ANI toate dovezile prin care este demonstrat că deputatul şi-ar fi respectat partea sa în acest caz.
Dacă incompatibilitatea considerată de ANI pentru perioada de când este parlamentar pare a fi ceva mai uşor de combătut, în primul caz, când referirile se fac la adresa unui consilier local cu funcţii în Consilii de Administraţie, lucrurile sunt mai complicate, iar Teodorescu a spus că în această situaţie s-ar afla în prezent 12.000 de oameni, consilieri locali şi judeţeni din toată ţara.
Cătălina Sfetcu
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!