Actualitate

Klaus Iohannis a devenit oficial preşedintele României

ioha jur

Duminică, 21 decembrie, în jurul orei 12.10, Klaus Iohannis a depus jurământul în Parlament şi a devenit, oficial, al patrulea preşedinte al României din 1990 încoace. Dintre numeroşii invitaţi, nu au lipsit, desigur, foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, patriarhul Daniel, arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti Ioan Robu, principele Radu.

Deschiderea şedinţei solemne a fost marcată de intonarea imnului de stat, după care, preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a prezentat Hotărârea privind validarea alegerii preşedintelui României în conformitate cu prevederile legale.

Din discursul lui Iohannis nu au lipsit câteva precizări previzibile în opinia sociologilor şi nu numai. Astfel, acesta a menţionat că este nevoie de o înţelegere clară la nivelul întregii clase politice că nu există altă alternativă pentru România decât aceea a unei ţări eliberate de corupţie.

”Vreau ca la sfârşitul mandatului meu, corupţia să nu mai figureze pe agenda publică, iar instituţiile să funcţioneze pentru cetăţeni. Aş vrea să mai spun că după valul de entuziasm din perioada electorală, o îndoială din trecut pare să-şi facă loc pentru unii: dacă aşteptările mari duc la dezamăgiri. Vreau să-i asigur pe români că aşteptările mari pot duce la rezultate mari.”, a încheiat preşedintele României, nu înainte de a mai spune că în cel mai scurt timp va chema la consultări partidele politice pentru a decide împreună ce obiective de ţară îşi asumă.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!