Actualitate

La Bursa locurilor de munca, deținuții participanți și-au manifestat disponibilitatea de a munci după punerea în libertate

În ziua de 19.10.2018, Penitenciarul Giurgiu a fost prezent la ”Bursa locurilor de muncă vacante”, eveniment organizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forțelor de Muncă din Giurgiu, prin participarea unui număr de 5 deținuți de la regim deschis  la  Restaurantul Dana V din Giurgiu.
Deținuții participanți și-au manifestat disponibilitatea de a munci după punerea în libertate și au fost luați în evidență de firme angajatoare. De asemenea, aceștia au fost consiliați atât de reprezentanții A.J.O.F.M. cât și de reprezentanții firmelor angajatoare cu privire la acțiunile pe care trebuie să le întreprindă pentru a trece de toate etapele anterioare angajării.
Scopul acțiunii l-a reprezentat creșterea șanselor de angajare a deținuților, după liberare, prin promovarea în rândul acestora a ofertelor de locuri de muncă vacante, puse la dispoziție de operatori economici.
Acțiunea se înscrie în cadrul general al procesului de reintegrare socială și urmărește dezvoltarea bagajului informaţional, diminuarea efectelor încarcerării şi a stării psihice negative, creşterea nivelului de informare şi de cultură generală, educarea şi dezvoltarea personală a persoanelor private de libertate, înlăturarea blocajelor psihologice şi pozitivarea resurselor existente prin stimularea interesului implicării în activităţi diverse, sporirea abilităţilor de autocunoaştere şi intercunoaştere   precum si  amplificarea capacităţii de relaţionare pozitivă în grup.
Comisar sef de penitenciare Marian Cornel POPESCU
Director
Penitenciar Giurgiu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!